Meclis Canlı

Mezarlık Bilgi Sistemi Güncellendi


09.04.2018

E- Belediye kavramlarına uyum sağlayacak şekilde, Belediye ve vatandaş ilişkilerini daha geniş ve etkileşimli bir zemine taşımak, teknolojik gelişimini sağlamak için Muğla Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) daha geniş hizmet için güncellendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezarlık alanlarındaki bilgilerin ortak bir veri tabanında toplanması, mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, verilerin entegre edilerek sorgulama ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistem olan Mezarlık Bilgi Sistemi’ni (MEBİS) kurdu.
Büyükşehir Belediyesinin  www.mugla.bel.tr internet adresinden MEBİS kısa yoluna girerek vatandaşlar tarafından görüntülenebilen, 2017 yılı çalışma programı dahilinde her ilçede 1 (bir) adet mezarlık alanının Mezarlık Bilgi Sistemine entegre edilmesi çalışmasında, pilot olarak Menteşe İlçesinde bulunan Şehir Yeni Mezarlığı’na ek olarak her ilçede 1 (bir) adet olmak üzere toplamda 14 (On Dört) mezarlık alanı sisteme dahil edilmiş, uygulama ara yüzü güncellenerek vatandaşlarımıza aradıkları bilgiye daha kolay erişebilmeleri için kısa yol analizi gibi uygulamaları geliştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konu hakkında yapılan açıklamada “Bu proje sayesinde vatandaşlarımızın mezarlıklarda bulunan yakınlarına ait kabirlerin yerini, fotoğrafını, bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ekranından görmesi ve istedikleri zaman, mezarın konumunu kolayca görebilmeleri sağlanmıştır. Bu proje ile ziyaretçiler kolayca hizmet alabilecek olup, mezarlıkları ziyaret eden kişilerin, aradıkları mezarı bulması için gereken zaman azalacaktır. Özel günlerde, ziyaretçi çokluğundan yaşanan karışıklık büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. İhtiyaçtan dolayı, yeni gömü yerlerinin tespiti adına, sayısal harita verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılabilecek ve yeni mezar yerleri tesis edilebilecektir.” ifadeleri yer aldı.


Uygulamada Yer Alan Mezarlıklar

İlçe

Mezarlık Adı

Bodrum

Bitez Mezarlığı

Dalaman

Killik Mezarlığı

Datça

İskele Yeni Mezarlığı

Fethiye

Çatalarık Yeni Şehir Mezarlığı

Kavaklıdere

Alan Mezarlığı

Köyceğiz

Merkez Mezarlığı

Marmaris

Armutalan Mezarlığı

Menteşe

Şehir Yeni Mezarlığı

Menteşe

Düğerek Mezarlığı

Milas

Şehir Asri Mezarlığı

Ortaca

Merkez Mezarlığı

Seydikemer

Seydiler Mezarlığı

Ula

Şehir Yeni Mezarlığı

Yatağan

Şehir Mezarlığı