Meclis Canlı

Mezarlıklar Temizleniyor, Odunlar İhtiyaç Sahiplerine Yakacak Oluyor


24.12.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mezarlık hizmetlerinde temizlik ve budamalardan elde ettiği odunları ihtiyaç sahibi 260 aileye ulaştırarak hem çevreyi korudu, hem de ailelerin yakacak ihtiyaçlarını karşıladı.

Muğla genelinde 1428 mezarlık alanına sahip olan Muğla Büyükşehir Belediyesi bu alanlarda bakım, onarım, temizlik, tabela, kuş yuvası çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İl genelinde mezarlık alanında yapılan temizlik, bakım, budama çalışmalarında ortaya çıkan ağaç dalları, kurumuş odunlar Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından küçültülüp yakacak haline getiriliyor. Yakacak haline getirilen odunlar yine Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu marifeti ile belirlenen ailelere bu soğuk kış günlerinde yakacak desteği olarak dağıtılıyor. 2018 yılında Muğla il sınırları içerisinde ikamet etmekte olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara hane başına 1,5 m³ (10 çuval) olmak üzere odun yardımı yapılmaya başlandı. 13 ilçede başlayan yakacak yardımı ile toplamda 260 aileye 390 m³ (2600 çuval) odun yardımı yapıldı.