Mezarlıklarda kuş popülasyonu artıyor

08.05.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Çam Kese böceğiyle mücadele etmek, çam ağaçlarını korumak ve kuşlara yuva olması için sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarına 2017 ve 2018 yıllarında astığı 470 adet Kuş yuvası vazifesini başarılı ile yerine getirmeye devam ediyor.

Asılan Kuş Yuvaları ile hem bölgede bulunan Kuş popülasyonunun artması hem de Çam Kese Böceği ile mücadelede biyolojik mücadele yöntemini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlık alanlarına asılan kuş yuvalarının bakım ve kontrol çalışmaları sırasında kuşların yeni yuvalarına alıştığı, yumurtladığı ve bölgedeki Kuş popülasyonunun arttığı tespit edildi.

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi mezarlık alanlarında Biyolojik çeşitliliğin artması ve Çam Kese Böceği ile Biyolojik mücadele işleminde başarılı olarak Büyük Baştankara, Çam Baştankarası, Mavi Baştankara, Sığırcık, Dağ Serçesi, Anadolu Sıvacı Kuşu gibi kuşların popülasyonu arttırarak devamlılığını sağlıyor.