Mezbahalar Kalite Sertifikalarının Devamını Sağladı

12.12.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahaları, uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO 22000:2005  Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasının devamlılığını sağlayarak kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Konu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Mezbaha tesislerimizin gerekli modernizasyon ve iyileştirme çalışmaları 2014 yılında tamamlanarak, bu kalite belgelerine sahip oldu. Yapılan denetimlerinin ardından devamlılığı sağlanan ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) belgelerinin yanı sıra; teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet içi eğitimler, aylık mikrobiyolojik analizler ve Veteriner Hekimlerimizin titizlikle yürüttüğü  kontrollerle ‘Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda’ misyonuyla hizmet vermeye devam edecektir.” ifadeleri yer aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Mezbahasında bu güne kadar 34.851 adet küçükbaş, 41.337 büyükbaş; Milas mezbahasında 25.450 adet küçükbaş, 31.196 adet büyükbaş ve Marmaris mezbahasında 6.070 adet küçükbaş ile 3.317 adet büyükbaş hayvanın kesimi sağlıklı ve uygun bir şekilde yapıldı.