Meclis Canlı

Mezbahalarda Hizmet ve Hijyen Kalitesi Yükseliyor


24.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren modern mezbahalarda hizmet ve hijyen kalitesi yükseltilmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bünyesinde bulunan mezbaha işletmelerini Uluslararası standartları daha da pekiştirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarında kullanılmak üzere gıda kalitesi, gıda güvenliği ve hijyen açısından önemli olan pnoumatik (hava ile çalışan) karkas bölme testereleri, pnoumatik (hava ile çalışan)  döş açma makineleri, pnoumatik (hava ile çalışan)  ayak ve boynuz kesme makineleri alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgeli ve İSO 22000 kalite standartlarındaki mezbaha işletmelerimizi Uluslararası kesim standartlarından da üst seviyelere taşımak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Menteşe, Milas ve Marmaris mezbahalarımıza aldığımız gıda güvenliği ve hijyeni açısından çok önemli olan makineler ile vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”