Meclis Canlı

Milas Mahalle Muhtarları Derneği’nden Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti


09.06.2016



Milas Mahalle Muhtarları Derneği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.

132 mahallesi bulunan Milas’ta muhtarları tek bir çatı altında toplayan Milas Mahalle Muhtarlar Derneği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi hizmetleri için teşekkür etti.



Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Büyükşehir yasasından sonra muhtarlar olarak birçok yetkilerinin ellerinden alındığını buna rağmen sorumluluklarının arttığını söyledi ve değişen yasaya, kısıtlı imkanlara rağmen sorunlarını çözen, kendilerine sevgi ve gönül bağı ile her türlü hizmeti sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

“Ben Sizlere Köy Muhtarım Demeye Devam Edeceğim”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla gibi geniş bir coğrafyada, değişen yerel yönetimler yasasının aksaklıklarına rağmen 2 yıl içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşunu tamamlayarak yatırım yapar hale geldiğini, seçilmişler olarak bahane üretmeden Muğla için hizmet ürettiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızda 565 mahalle muhtarımız var. Ben sizlere köy muhtarım demeye devam edeceğim. Yasa çıkmadan önce köylerimizin tüzel kişiliğinin korunması ve değişmemesi için mücadele ettik. Çünkü köylerimiz Türkiye’nin kültürünün tüten ocağı, temelidir. Değişen yasaya rağmen köylerimizin şartlarının iyileştirerek kalkınmasını sağlayacak projeler üretiyor, çiftçimizi, üreticimizi destekliyoruz. Bu sayede köyden kente göçü azaltarak kentten köyü göçü sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.



Milas’ın Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri olduğunu ve 132 muhtara sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bütün muhtarları bir çatı altında toplayan Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ne ziyaretleri için teşekkür etti.