Meclis Canlı

Milas Selimiye’de Ulaşımda Dönüşüm Dedi


01.04.2016



Milas Selimiye 33.Nolu Kooperatifi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım töreniyle ulaşımda dönüşüme katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüme son olarak Milas Selimiye’de hizmet veren Selimiye 33.Nolu Kooperatifi 21 araçtan 10 araca dönüşerek katıldı. Selimiye’de düzenlenen araçların tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile birlikte Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi Meclis üyeleri, belediye çalışanları, Milas Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Milas 33 Nolu Selimiye Kooperatifi Başkanı Özcan Alptekin, Muğla Büyükşehir Belediyesi özel toplu taşıma araçları dönüşüm projesine Selimiye Kooperatifi olarak 10 araçla katıldıklarını, amaçlarının vatandaşlara yasadan doğan taşıma haklarıyla daha konforlu, kaliteli, disiplinli yolcu taşımacılığı yapmak olduğunu söyledi. 21 araçtan 10 araca dönüştüklerini söyleyen Özcan Alptekin bu dönüşümle üyeleri arasındaki birlik duygusunun da gelişeceğini belirtti ve dönüşüm çalışmalarında kendilerine her türlü desteği veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Araçların tanıtım töreninde konuşan firma yetkilisi vatandaşların kendilerini güvende hissettikleri, rahat, konforlu araçlar talep ettiklerini, firma olarak yerli sermaye ile bu tür araçlar ürettiklerini söyledi.



Nurol Paskal; “Büyükşehir Belediyemizle Ulaşımda Dönüşüm İçin Birbirimizi İyi Anlıyor ve İyi Anlaşıyoruz”

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ulaşımda dönüşüm konusunda bilgilendirme kısmından uygulama kısmına geçtiklerini, vatandaşlara daha iyi hizmet için kendilerini Büyükşehir Belediyesi’ne iyi anlattıklarını ve iyi anlaştıklarını söyledi. Nurol Paskal; “Milas’ta ulaşımda dönüşümde ikinci tanıtım törenindeyiz. Ulaşımda dönüşüm Milas genelinde devam ediyor ve bunun faydalarını esnafımızı ziyaretlerimizde yaşanan olaylarla daha iyi anlıyoruz. Şehir içi otobüslerimizde yaşanan bir hırsızlık vakası son teknoloji kameralarla izlenen otobüslerimizde hemen fark ediliyor ve olay çözülüyor. Eskiden olsa şoför esnafımız zan altında kalır tatsız olaylar yaşanırdı. Vatandaşlarımız artık kendilerini daha güvende hissediyor. Bunun yanında şoför esnafımız dönüşümde güvenli kart sistemi ile ortak oldular ve artık malları ve canları ortak bu da kurumsallaşma anlamında çok önemli. Büyükşehir Belediyemizle ulaşımda dönüşüm için birbirimizi iyi anlıyor ve iyi anlaşıyoruz. Artık Milas’ta uygulamaya geçtik. Yeni araçlarımız bölgemize hayırlı olsun.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında yapılan çalışma ile mevcut taşımacı esnafının belediyenin toplu taşıma sistemine dahil edilmesi ve taşıma sistemi içinde devamlılığın sağlanması kapsamında 21 üyesi olan Selimiye Kooperatifinin 10 araçla sisteme dahil olduğunu söyledi ve bugüne kadar Muğla genelinde 32 kooperatifin toplam 955 üyesinin 718 araç ile sisteme geçtiğini söyledi.



Muhammet Tokat; “Büyükşehir Belediye’mizin Ulaşımda Dönüşüm Hizmeti Vatandaşlarına Verdiği Değer ve Önemi Gösteriyor”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir özveri, çalışma ile Muğla genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüm hizmetiyle vatandaşa ve şoför esnafına vermiş olduğu önemi gösterdiğini söyledi. Muhammet Tokat; “Milas’ımızda ulaşımda dönüşümde ikinci araç tanıtım törenindeyiz. Muğla Büyükşehir Belediye’mizin yürüttüğü kararlı, programlı ulaşımda dönüşüm hizmeti ile vatandaşlarımıza daha kaliteli, konforlu hizmet verilecek bu da Büyükşehir Belediye’mizin ve Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün vatandaşlarına verdiği değeri gösteriyor. Taşıma konusunda haksız eleştirilere uğrayan Büyükşehir Belediye’mizin ulaşımda dönüşüm uygulaması birçok Büyükşehir Belediyesi’nin incelediği bir projedir. Ben bu hizmette emeği geçen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire’mize, şoförler odamıza, kooperatiflerimize, taşımacı esnafımıza, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.



“Birlik ve beraberlik İçerisinde Birbirimizi Anlamaya Çalışarak Sevgi, Hoşgörü ve Güleryüzle Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Hedefimiz1Muğla1 sloganı ile kuruldukları günden itibaren Muğla ili genelinde birçok hizmeti hayata geçirdiklerini, görev süreleri sonuna kadar Muğla’da vatandaşların hayatını kolaylaştıracak, estetik ve değer katacak hizmetlerin altına imza atacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Halkımızın ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanması, şoför esnafımızın da bu sektörden ekmeğini kazanması gerekiyor. Ulaşımda dönüşüm hizmetimizle vatandaşlarımızın son teknoloji, çevreci, engelli rampalı, güvenlikli araçlarla hizmet almasını sağlıyor, aynı zamanda kanunen ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşlarımızın bu haklarından yararlanmalarını sağlıyoruz. Muğla’ya da bu hizmet çok yakışıyor. Ulaşımda dönüşümde köy kooperatiflerimizin özel durumu dışında yüzde 65’inde ulaşımda dönüşümü sağladık. Diğer kooperatiflerimizde vatandaşlarımızın ve şoför esnafımızın memnuniyeti sonucunda bu dönüşüme katılacaklar. Muğla’da belli bir disiplin, belli bir kural içerisinde halkımıza hizmet verirken esnafımız da yolcularımız da mutlu olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizi anlamaya çalışarak sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.