Meclis Canlı

Milli Judocu Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


04.08.2016



Ülkemizi ve Muğlamızı uluslararası ve ulusal turnuvalarda başarıyla temsil eden başarılı milli sporcu Tayfun Tuna Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Bugüne kadar 7 kez Türkiye Şampiyonu olan, 38 ülkenin 813 sporcuyla katıldığı Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında beşinci olma başarısı gösteren milli judocu Tayfun Tuna Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.



Tayfun Tuna: “Ülkemizi ve Muğlamızı Amerika’da En İyi Şekilde Temsil Edeceğim”

Türkiye’yi ve Muğla’yı judo sporunda en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını söyleyen milli judocu Tayfun Tuna, kasım ayında Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasında Muğla’yı en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Tayfun Tuna; “22 yıldır Milas’ta yaşıyorum. Hırvatistan’da düzenlenen 38 ülkeden 813 sporcunun katıldığı Avrupa şampiyonasında beşinci oldum. Kasım ayında da Muğlamızı ve ülkemizi Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasında temsil edeceğim. Milas’ta yetiştirdiğim öğrencilerimden 2 Türkiye şampiyonu çıkardık. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mızı ziyaret ederek tanışmak, judoda ve diğer spor alanlarında karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istedim. Kendilerine vakit ayırdıkları ve spora, sporcuya verdiği destekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Başkan Gürün: “Sporun her branşına önem vermeli, vatandaşlarımızın hangi yaşta olursa olsun spor yapmasını sağlamalıyız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, futbol dışında diğer spor branşlarına önem verilmesi gerektiğini ve bütün vatandaşlara spor yaptırabilmenin daha önemli olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ne yazık ki spor deyince ilk akla gelen alan futbol. Oysa spor denince ilk akla atletizm gelmeli. Seyir sporlarından çok vatandaşlarımıza hangi yaşta olursa olsun spor yaptırabilmeliyiz. Geniş kitlelere spor yaptırabiliyorsak bir şeyleri doğru yapıyoruz demektir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bütün spor branşlarına önem veriyor, spor turnuvaları düzenliyoruz. Ayrıca ilçelerimizde tenis kortları, yüzme havuzları, basketbol, voleybol sahaları yapıyoruz. Judoda ülkemizi ve Muğlamızı en iyi şekilde başarıyla temsil eden milli sporcumuz Tayfun Tuna’ya ziyaretleri için teşekkür ediyor kendisine kasım ayında Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasında başarılar diliyorum.” dedi.