Meclis Canlı

Minik Öğrencilere Hasta Nakil Ambulansı Tanıtıldı


01.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, hasta nakil ambulansları ve ilkyardım ekipmanlarını minik öğrencilere tanıttı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesinde iki okulda anasınıfı öğrencilerine hasta nakil ambulansı ve ilkyardım ekipmanlarının tanıtımını yaptı. Sağlık ekipleri, çocuklara hasta nakil ambulansının hangi amaçla kullanıldığı, ambulansta bulunan ilkyardım malzemelerinin neler olduğu konusunda bilgiler verdi. Çocukların ambulans aracı korkusunu yenmeleri, duyarlılık ve bilgi seviyelerini artırmak için düzenlenen etkinlikte çocuklar eğlenerek ilkyardım ekipmanlarının nasıl kullanıldığını öğrendiler.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, il genelinde 7 hasta nakil ambulansı ile hizmet verdiklerini ve bugüne kadar 4 bin 476 hasta nakil işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Koç; “Çocuklarımıza, hasta nakil ambulansının hangi amaçla kullanıldığı ve trafikte ambulans öncelikleri konusunda ekiplerimiz bilgiler verdi. Ayrıca, ambulansta bulunan ilkyardım ekipmanlarını tanıtan sağlık ekiplerimiz, çocukların acil bir durumda 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları gerektiği konusunda hatırlatmada bulundular. Çocuklarımızın ambulans aracı korkularını yenmelerini sağlamak ve ilkyardım ekipmanlarının nasıl kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olmalarını için bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.