Meclis Canlı

“Mor Tarlalar” Güzelliğiyle Göz Kamaştırıyor


04.07.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, güzelliğiyle göz kamaştırarak hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekmeye devam ediyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, güzelliğiyle hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekiyor.

 

Özellikle gelin-damat ve hamile fotoğrafı çektirmek isteyenlerin vazgeçilmezi haline gelen lavanta tarlaları, sıcak renkleri ve doğal güzellikleri sevenlerin de hatıra fotoğrafı çektirebilecekleri bir mekân alternatifi sunuyor.



Muhtar Nevike Öçalan: “Lavanta Bahçelerimize yerli ve yabancı turistlerden çok rağbet var”

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Nevike Öçalan, emekli olduktan sonra çok sevdiği köyüne yerleştiğini, köyünde atıl durumda olan toprakların Büyükşehir Belediyesi sayesinde renklendiğini ifade etti. Öcalan, “Her sene olduğu gibi bu sene de lavanta bahçemiz çok güzel. Bahçemiz yerli ve yabancı turistlerden çok rağbet görüyor. Mahallemizde bulunan Lavanta bahçeleri bizim için tanıtım niteliği taşıyor. Mahallemizde gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederim” dedi.

 


Başkan Gürün; “Lavantamız güzellikleri ile kıyısalı, kazancı ile de kırsalı memnun ediyor”

Muğla’nın kırsal ve kıyısal olarak farklı güzelliklere ev sahipliği yapan eşsiz bir şehir olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün oluşturdukları lavanta tarlasının güzellikleri ile kıyısala, elde edilen lavanta yağı ile de kırsala hitap ettiğini belirtti. Başkan Gürün; “Farklı zenginliklere ve eşsiz güzelliklere sahip bir şehirde yaşıyoruz. Geçmişten geleceğe birikimi, verimli toprakları ile bereketi simgeleyen Muğla hizmet için bizleri yönlendiren ve ilham veren bir şehir. Kırsal ve kıyısal Muğla olarak çok yönlü olan şehrimizde tarım, turizm büyük önem taşıyor. Yerkesik Yeniköy’de Koku Vadisi projesi ile hayata geçirdiğimiz 27 dönümlük arazinin 5 dönümünü güzellikleri ile büyüleyen, yağ elde edilen lavantaya ayırdık. Fotoğraf çekilmek isteyenleri kendine çeken lavanta tarlamız kıyısaldan gelen misafirlerimizin ilgi odağı olurken, zamanı geldiğinde de hasadı yapılarak kırsaldaki üreticisine yağı ile kazanç sağlayacak” dedi.