Muğla, Ata’sı İçin Ağlıyor

10.11.2021

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. Ölüm yıldönümünde düzenlediği etkinliklerle anıyor.

Muğla’da, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83. yıldönümünde özlemle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan anma törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de katıldı. Törende Ata’ya çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenlerle saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Çocuk Kütüphanesi Atatürk’ü Anma Etkinliği Yapıldı

Atatürk’ün ebediyete uğurlandığı gün nedeniyle farklı etkinlikler düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Türkan aylan Çağdaş Yaşam Merkezinde bulunan Çocuk Kütüphanesi’nde Atatürk’ü anma etkinliği gerçekleştirildi. 5-8 yaş arasındaki çocukların katıldığı etkinlik 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Her saat başı bir etkinliğin düzenlediği programda; Atatürk’ü anlatan animasyon film gösterimi ve kitap okuma etkinliği dzüenlendi. Ayrıca kitap ayracı yapımı, çocukların gözünden Atatürk resim atölyesi, kitap ağacının Atatürk görselleriyle süslenmesi, Atatürk rozeti yapımı, el baskısı ile Atatürk çelengi, kağıt yuvarlama çalışması ve boyama çalışmalı yapıldı.

Sinan Meydan ile 10 Kasım Atatürk Söyleşisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle düzenlediği programlar çerçevesinde Tarihçi Yazar Sinan Meydan ile 10 Kasım Atatürk Söyleşisi gerçekleştirdi. Menteşe ilçesi Yıldız Kenter Sahnesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla saat 20.30’da başladı. Ayrıca Sinan Meydan ile 10 Kasım Atatürk Söyleşisi etkinliği Menteşe ilçesinin ardından 11 Kasım saat 20.30’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde de yapılacak.