Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi Basın Açıklaması


09.06.2016



Ülkemizde ne yazık ki terör olayları bitmek yerine her geçen gün artmakta, askerlerimiz, polislerimiz şehit olmakta, masum vatandaşlarımız da hayatlarını kaybetmektedir. Doğusundan batısına birçok şehrimizde yaşanan bu hain saldırılar milletimizin sabrını, dayanma gücünü sınamaktadır.

Türk Milleti’nin hak etmediği bu terör olaylarına karşı herkes tepkisini ortaya koymakta, terörü lanetleyen, kınayan mesajlar, demeçler, açıklamalar ile bu acıların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurgulamakta ama ne yazık ki ateş düştüğü yeri yakmaktadır. Milletimizin beklentisi devletimizin, iktidar partisi, ana muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ile herkesin ortak akılla bir araya gelmesi ve bu sorunu çözmesidir, terör olaylarını bitirmek, şehirlerimizi, sınırlarımızı güvenli hale getirerek milletimizin barış ve huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Van’da yaşanan hain terör saldırısında evladını kaybeden Muğla olarak ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarında kaybettiğimiz her evladımızın acısını yüreğimizde hissediyor, milletimizin acısını paylaşıyoruz.



Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca birçok zorluğa göğüs germiş, doğusundan batısına bütün değerleri ile birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlukları aşmasını bilmiştir. Mevlana’nın “Ne olursan ol gel”, Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Bir olalım, diri olalım, iri olalım”, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözlerini benimseyen Türk Milletinin fertleri olarak bu kara günleri de hep birlikte aşacağımıza ve ülkemizi özlediği barış ve huzur ortamına taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz.

Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü, birliği için canını feda eden bütün vatan evlatlarına, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onları saygı ve rahmetle anıyoruz. Ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza ve Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Ayrıca, tarihi gerçekleri saptırarak Ermeni tasarısını kabul eden Almanya’yı da Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak kınıyoruz.



CHP grubu adına                   AKP grubu adına                MHP grubu adına

Şakir ÖZDEMİR                    Gültekin AKÇA                    Kasım ÖZKAN