Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi örnek oldu


11.02.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezi diğer belediyelere örnek oluyor. Denizli Honaz Belediyesi yerel tohumları korumak ve gelecek nesillere taşımak için Yerel tohum merkezi kurdu. Honaz Belediyesi’nin kurduğu yerel tohum merkezine teknik desteği Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel tohum merkezi veriyor. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek “Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün olmak üzere emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Honaz’da da tohum merkezi kuruldu

Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezini kuran Muğla Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği bu proje ile diğer belediyelere örnek oluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Honaz Belediyesi’nin ortak çalışması sonrasında Honaz’a yerel tohum merkezi kuruldu.  Daha önce Muğla’da Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Honaz Belediyesi ekibi kendi bünyelerinde tohum merkezi kurma çalışmalarına başlattı. İki belediyenin dayanışması sonucunda bir yerel tohum merkezi daha ülkemize kazandırılmış oldu. Türkiye’nin yerel yönetimler bünyesinde kurulan 4. Tohum merkezi olan Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi kısa zamanda çalışmalarını tamamlayarak faaliyetlerine başladı.

Teknik destek Muğla’dan

Tüm teknik desteği Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi tarafından sağlanan çalışmayla Honaz Belediyesi de yerel tohumlarını koruma altına almak ve halkla buluşturmak hususunda en önemli adımı atmış oldu. Bundan sonraki süreçte de yerel tohum çalışmalarının beraberce yürütüleceğini belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin her konuda daima yanımızda olduğunu bilmek bize mutluluk veriyor. Ülkemiz için en hassas konulardan biri olan yerel tohumlarımızın korunması konusunda göreve gelir gelmez acilen çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımızda Muğla Büyükşehir Belediyemizden ve bünyesinde faaliyet gösteren Yerel Tohum Merkezi’nden çok büyük destek gördük. Bu destek ve yardımlarından dolayı başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün olmak üzere emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Muğla tohumu 72 ile gitti

“Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganı ile Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi’ni Muğla’da kuran Büyükşehir Belediyesi ürettiği tohumların dağıtımına devam ediyor. www.yereltohum.mugla.bel.tr adresine Türkiye’nin 72 ilinden 2763 yerel tohum talebi geldi. Vatandaşların göstermiş olduğu yoğun ilgiye anında karşılık veren Muğla Büyükşehir Belediyesi devam eden yerel tohum dağıtımlarında 13 bin 815 paket rakamına ulaştı.

Başkan Gürün; “Ülkemizin geleceği için her belediyemizle iş birliği yapmaya, deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız”

Türkiye’nin üretmeye, ata tohumlarına sahip çıkmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da kurdukları yerel tohum merkezinin diğer şehirlere ve belediyelere örnek olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyledi.

Başkan Gürün; “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganı ile ülkemizin en kapsamlı yerel tohum merkezini kurduk. Kısa zamanda duyarlı Muğlalı hemşehrilerimizin de sahip çıkmasıyla 817 adet yerel tohum envanterine ulaştık. Teknik incelemelerden sonra ürettiğimiz yerel tohumları belediyemize başvuran ülkemizin her şehrine göndermeye başladık. Çok yoğun bir talep var. Bunun yanında diğer belediyelerimiz illerinde veya ilçelerinde yerel tohum merkezi kurmak için bizle temasa geçmeye başladılar. Komşumuz Denizli’nin güzel ilçesi Honaz Belediye’miz ile iş birliği yaparak Yerel Tohum Merkezi kurulmasına teknik destek sağladık. Yerel tohumlara sahip çıkan Honaz Belediye Başkanı’mız Yüksel Kepenek ve ekibini kutluyorum. Ülkemizin geleceği için her belediyemizle iş birliği yapmaya, deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.