Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Mersin Buluşmasına Katıldı


19.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi; 14-15-16 Ekim tarihlerinde Mersin'de gerçekleştirilen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 25. olağan meclis toplantısına katıldı.

Bu yıl "Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji" teması ile toplanan Sağlıklı Kentler Birliği’nin buluşmasına Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Şube Müdürü V. Aylin Aydın katıldı. Toplantı kapsamında küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele için “Kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri” ve “Kentsel Sürdürülebilir Enerji Eylem Planlamalarını” hazırlayarak sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent olma adına yapılan çalışmalardan dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür sertifikası verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konu hakkında “Sağlıklı Kentler Birliği 2016 yılı buluşması çevre açısından en önemli konulardan biri olan yenilenebilir enerji kaynakları konusunda toplandı. Yenilenebilir enerji, iklim değişikliği ve karbon emisyonları konusunda 2015 yılında hazırladığımız ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ve Muğla İli Karbon Ayak İzi’ raporuna istinaden verilen teşekkür belgesi bizi onurlandırdı. 2015 yılında ‘Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri’ kapsamında ‘Sağlık Çevre Kategorisinde’ birinci olan ‘Mavi Deniz Temiz Kıyılar’ projesi ile ilgili de yaptığımız çalışmaları diğer üye belediyeler ile paylaştık. ‘Çevre Dostu Muğla’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.