Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Kadın Şoförlere Çağrı

04.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kadınlara pozitif ayrımcılığa devam ediyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın başlatmış olduğu kadın otobüs şoförü uygulamasında gelen olumlu tepkiler sonucunda kadın otobüs şoförü sayısının arttırılması hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ulaşım sektöründe pozitif ayrımcılık yaparak erkek egemen algısını yıkmak istediklerini belirtti. Kolukısa; “Uygulamayla öncelikli amacımız, kadınlarımızın hassasiyeti, kibarlığı ve güler yüzünün yolcularımıza da yansıması. Bunun yanı sıra kadınlarımızın, zorlu mesleklerde de erkekler kadar hatta onlardan daha başarılı olabileceklerine olan inancımız sonsuz. E ehliyeti, SRC ve Psiko-teknik belgelerini almış olan kadın şoförlerimize kapımız her zaman açık.” Açıklamasını yaptı.