Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, En Başarılı Kurum” Ödülü!


08.09.2016



Kaptanlar Kulübü tarafından organize edilen Ulaştırma Platformu Ödül Töreni’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ödülü verildi.



Ulaşım sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla yapılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyoruz” projesinde en başarılı kurum olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi seçildi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık kapsamında, Erkek egemen bir sektör olan otobüs kaptanlığı görevinde kadın kaptan adaylarına yaptığı açık çağrı ve istihdam ettiği kadın belediye otobüs kaptanları nedeniyle hem toplumun beğenisini hem de basının ilgisini çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 17.000 ulaşım sektörü çalışanı ve sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının ortak kanaatiyle en başarılı kurum seçildi.  Kadın çalışan istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekilen proje nedeniyle verilen başarı ödülünü Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa aldı. Kolukısa’ya ödülü, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Koordinatörü Meral Güzel, Otokar Kurumsal İletişim Müdürü Beril Gönüllü, TOBB Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, TOFED Başkan Yardımcısı İrem Bayram ve Ulaştırma Platformu Koordinatörleri Ekrem Özcan ve Kemal Karayormuk tarafından verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu hakkında yaptığı açıklamada “Aldığımız bu ödül bizim için önem ifade ediyor. Yürüttüğümüz bu tür projelerde kadın istihdamını destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Sayın başkanımızın talimatıyla kadınlara pozitif ayrımcılık ve ulaşım hizmetlerinde kadın hassasiyeti, güleryüzü ve dikkatini vatandaşa yansıtma düşüncesiyle yaptığımız çağrıyla otobüslerimizde hizmet vermeye başlayan kadın kaptanlarımızdan hem kurum olarak bizler, hem de vatandaşlarımız çok memnun. Bu sektörde çalışmak isteyen kadın kaptan adaylarımızı belediyemizle irtibata geçmeye davet ediyoruz.” dedi.