Meclis Canlı

Muğla, Büyükşehir ile Gelişiyor ve Değişiyor


13.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi yatırım ve hizmetleri ile kısa zamanda Muğla’nın çehresini değiştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi’nden biri olarak kısa zamanda kuruluşunu tamamlayarak Başkan Gürün’ün talimatlarıyla yatırımları ve projeleri ile Muğla’nın çehresini değiştirdi. Başkan Gürün yapımı devam eden ve tamamlandığında Muğla’da vatandaşlara kültür, sanat, eğitim, tarih ve daha birçok alanında büyük katkı sağlayacak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Muğla Bölge Müzesi, Menteşe Kent Meydanı ve katlı otopark, Menteşe Şehirlerarası otogar ve Cumhuriyet Meydanı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu ve Meydan Düzenlemesinde Sona Gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında göreve başladığı günden itibaren Muğla genelinde 360 Milyon TL yatırımla 2300 km yol çalışması yaptı ve kent meydanı düzenlemeleri ile Ortaca, Dalaman, Akyaka, Datça’da 30 Milyon 756 bin TL değerindeki yatırımı tamamlayarak vatandaşların kullanımına sundu. Son olarak Menteşe İlçesi’nde 29 Milyon 600 bin TL değerindeki projeyi diğer yatırımcı firmalarla birlikte başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışmaların son etabına geldi. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki 81 yıllık yenileme projesini tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Otogar Hizmete Giriyor

Ülkemizin en modern otogarlarından biri olan Menteşe Otogarında inşaat işleri tamamlanırken son düzenlemelerinden ardından açılışı yapılacak. Çatısında uygulanan güneş enerjisi santrali Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren Menteşe şehirlerarası otobüs terminali kendi enerji ihtiyacının yaklaşık %80 ini bu çatıdan karşılayacak. Yeni otogarda da incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, otogarın eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanması ve faaliyete geçmesi talimatı verdi.

Çağdaş Yaşam Merkezi, Katlı Otopark ve Bölge Müzesi Çalışmaları Sürüyor

 Kışla Parkında 42 milyon 810 bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan içerisinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otoparkın bulunduğu Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin yapımına devam ediliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan ve ismini vatandaşın belirlediği Çağdaş Yaşam Merkezi donanımı ve özellikleri ile Muğla il merkezinin yeni cazibe merkezi olacak. Ayrıca eski garaj alanı olan ve uzun zamandır atıl durumda bulunan alan Menteşe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kent Meydanı oluyor. Muğla mimarisine uygun tasarlanan ve otopark kapasitesi ile il merkezindeki araç yoğunluğunu en aza indirecek olan Menteşe Kent Meydanı ve yeraltı otoparkının üstü de buluşma noktası olacak. Yeraltı otoparkı 31’i engelli olmak üzere 593 araç kapasitesine sahip olacak. Bunun yanı sıra Başkan Gürün’ün 2014 yerel seçim vaatlerinden olan ve tarih, kültür kenti Muğla’nın büyük bir eksikliğini giderecek olan Muğla Bölge Müzesi’nde de çalışmalar ara vermeden devam ediyor. Ödüllü mimar Cengiz Bektaş’ın eseri olan, özgün mimarisi ile dikkat çeken Muğla Bölge Müzesi 12 bin yıl öncesinden bu güne dek olan süreci Muğlalıya anlatacak.

Başkan Gürün “Güzel Muğlamıza değer katmak için çalışıyoruz çünkü Muğla Hizmetin En İyisini Hak Ediyor”

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dr. Osman Gürün; “Muğla yaşamak için, hizmet etmek için coğrafyası ile doğası ile ve en önemlisi sevgi ve hoşgörülü insan yapısı ile mükemmel bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Muğla’da vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıran Muğla’ya yakışan hizmetleri hayata geçirme gayretindeyiz. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda vatandaşlarımıza ve Muğlamıza vaat ettiğimiz hizmetleri ve daha fazlasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Muğlamıza bugüne kadar 1 Milyar 039 Milyon 392 Bin TL yatırım yaptık ve yasa gereği bize devredilen ilçe belediyesi borçlarının da toplam 298 Milyon 876 Bin TL kısmını ödedik. Göreve geldiğimiz günden bugüne kırsal ve kıyısal Muğla’yı birleştirmek, vatandaşlarımızın güvenli yollarda seyahat etmelerini sağlamak için 360 Milyon TL yatırımla 2300 km yol çalışması yaptık. Alt yapı ve kanalizasyon anlamında büyük eksiklikleri olan şehrimizde 288 Milyon TL alt yapı yatırımı yaparak önem ve aciliyet arz eden ilçelerimizi ve mahallerimizdeki sorunları giderdik. 33 susuz mahalle ve mevkiyi sağlıklı içme suyu ile buluşturduk. Muğlamızın doğasını, mavisini, yeşilini koruyan Katı Atık Düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, kıyılardan teknelerle atık alım hizmeti, geri kazanım tesisini hayata geçirdik. Toprağını satma ürünü sat sloganı ile tarıma ayrı bir önem verdik ve üreten köylümüze yem bitkisi, fidan desteği, sulama kanalları, tarım laboratuvarları, alım garantili çiçek üretimi, yerel tohum merkezi ve daha birçok desteği sağladık, sağlıyoruz. Evde bakım hizmeti, hasta nakil araçları, Türkiye’de ilk engelliler için kısa mola, engelsiz plaj, Türkiye’nin en donanımlı barınağı ile vatandaşlarımızın ve candostlarımızın sağlığına büyük önem veriyoruz. Muğlamızın her ilçesine spor tesisleri kazandırmaya spor kulüplerimize destek olmaya devam ediyoruz. Kültür kenti Muğlamıza yakışan etkinliklerle vatandaşlarımızı buluşturuyor, konservatuvarımızla eğitimli nesiller yetiştiriyoruz. Yapımı devam eden, yeni yapılacak tesisler, yenilikçi projelerle güzel Muğlamıza değer katmaya, vatandaşlarımızın Türkiye’ye örnek, huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşamasını sağlamaya ve mesai saati gözetmeden Muğlamız için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Muğla’mız hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.