Meclis Canlı

Muğla Büyükşehir Sosyal Sorumlulukta Birinci


29.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atölye Bir Kırsal Kalkınma Projesi ile Sign Of The City Awards gayrimenkul yarışması “Sosyal Sorumluluk Projesi” kategorisinde birinci oldu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde gerçekleştirdiği hizmetler ve projelerle ülkemizin önde gelen etkinlikleri ve yarışmalarında ödüller almaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede kırsal kalkınmaya destek olmak, kıyısal ve kırsal Muğla’yı birleştirmek, üreticilerin geleneksel yöntemler yerine yenilikçi bakış açısı ile toprağından daha fazla verim alarak emeğinin karşılığını alması için başlattığı Muğla Atölye Bir projesi Hürriyet gazetesi öncülüğünde gerçekleştirilen “Sign of the City Awards" gayrimenkul yarışması “Sosyal Sorumluluk projesi” kategorisinde birinci oldu. İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde Birincilik ödülünü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün aldı.

 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün en iyiye teşvik edilmesi; kaliteli, çevreci ve sürdürülebilir vizyona sahip projelerin yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla Hürriyet gazetesi öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sign of the City Awards”ın (SotCA) Gayrimenkul Yarışması’na 101farklı proje ile 140 başvuru yapıldı. SIGN of the City Awards’ta 21 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Çok değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Muğla Büyükşehir Belediyesi Atölye Muğla Bir Projesi “Sosyal Sorumluluk Projesi” kategorisinde birinci oldu.

 

Muğla Atölye Bir Kırsal Kalkınma Atölyesi; Kentsel vizyonun oluşumuna katkı getirmek adına büyük ölçekte bölgesel kapasiteyi ortaya koyan, her bir dinamiği ayrı bir kalitede yeniden projelendiren, kentleri yeniden düşündüren bir proje, bu bakışla; katılımcı bir yaklaşım ve anlayışla hareket eden, sektörler arası işbirliğini yaratan modeller geliştirerek yörede geniş bir farkındalık ortamı oluşturan, gelişme adına yeni ağlar oluşturarak farklı aktörleri eğitmek ve geliştirmek için başarı ile çalışan ve çabalayan bir sosyal sorumluluk projesi olarak ödüle değer bulundu.

 

 

“İnsan ve Şehir Odaklı, Vatandaşlarımıza Dokunan, Şehrimizi Koruyan Projeler Üretiyoruz.”

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede Muğla genelinde hayata geçirdiği hizmetler, projeler ile diğer belediyelere örnek teşkil ettiğini ve ödüller aldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla gibi eşsiz bir şehre hizmet etmekten duydukları gururun yanında kendilerine en büyük ödülün vatandaşların hizmetlerden memnuniyeti olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Tarihi ve doğal güzellikleri, korunması gereken coğrafyası ve en önemlisi sevgi ve hoşgörüyü benimsemiş insan yapısı ile Muğla ülkemizin en güzide şehirlerinden biridir. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde gerçekleştirdiğimiz projelerin diğer belediyeler tarafından örnek alınması, projelerimizin ödüller alması bizleri hem gururlandırıyor hem de doğru yolda olduğumuzu göstermesi açısından mutlu ediyor. İnsan ve şehir odaklı, vatandaşlarımıza dokunan, yaşadığımız şehri koruyan projelerimizden biri de sosyal sorumluluk projesi birincilik ödülünü alan Muğla Atölye Bir kırsal kalkınma projemiz. Muğla’nın sadece turizm kenti olmadığı, kırsalı ile Türkiye’nin önemli bir tarım kenti olduğunu ele aldığımız projemiz ile 13 ilçemizde kırsalda üreticilerimizle bir araya geldik. Onların geleneksel yöntemler yerine yenilikçi, modern ekipman ve tekniklerle toprağından daha fazla verim alarak emeğinin karşılığını fazlasıyla almasını, toprağını değil yetiştirdiği ürününü satmasını sağlamaya çalıştık ve çalışıyoruz. Muğla’nın kırsalında, verimli topraklarında üretilen başat ürünlerin kıyısal Muğla’da tüketilmesi ile kırsal, kıyısal Muğla’nın birlikte kalkınabilmesi ve birlikte üreten bir Muğla için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve değerli jüri üyelerine “Sosyal Sorumluluk projesi” birincilik ödülü için teşekkür ediyorum. Üreten bir Muğla ve Türkiye için topraklarımızın, üreticilerimizin değerini, kıymetini bilmeli ve yerelde kalkınmaya hep birlikte destek olmaya devam etmeliyiz.” dedi.