Meclis Canlı

Muğla Cumhuriyet İçin Yürüdü


30.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 92.yılında “Cumhuriyet Yürüyüşü ve Kent Orkestrası Konseri” düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Menteşe İlçesi Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Cumhuriyet Konseri etkinlikleri düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı için Menteşe İlçesi’nde düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü ve konserinde vatandaşlara Türk Bayrakları ve meşaleler dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde bayraklar ve meşaleler ile yürüyen vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Cumhuriyet yürüyüşünden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Cumhuriyet Konseri verdi.


“Cumhuriyet, Demokrasimizin, İnsan Haklarının, Herkese Eşit Adaletin, Özgürlüklerin Temelidir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 29 Ekim 1923’de kurulan Cumhuriyet’in 92.yılını Muğla’da muhteşem bir kalabalıkla kutladıklarını, Cumhuriyet’in  değerlerine her zaman sahip çıkan bir şehir olan Muğla ile gurur duyduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının birçok olumsuz şartlara rağmen kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 92.yılını kutluyoruz. Cumhuriyet’imiz bu 92 yılda çok çeşitli dönemlerden geçti ve yaşadığımız bugünlerde Cumhuriyet’in birçok kazanımları ayaklar altına alınıyor. Cumhuriyet, demokrasimizin, insan haklarının, herkese eşit adaletin, özgürlüklerin temelidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, fikri, vicdanı, irfanı hür siz gençlerle birlikte geleceğe taşıyacağız.” dedi.