Meclis Canlı

Muğla, 'Cumhuriyeti' Marşlarla Kutladı


30.10.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Marşlarının çalındığı Oda Orkestrası konseri düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 97. Yılı nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde konser düzenledi. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından “Geçmişten Günümüze Muğla’da Cumhuriyet Bayramları” konulu video gösterimi yapıldı. Video gösteriminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vatandaşlara seslendi. Pandemi nedeniyle salona sınırlı sayıda seyirci alınırken Cumhuriyet dönemi marşlarının çalındığı konser duygu dolu anlara sahne oldu.


Başkan Gürün, “Raydan Çıkan Treni Rayına Oturtmalıyız”

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün gösterdiği hedef ve görüşleri doğrultusunda raydan çıkan treni rayına oturmaları gerektiğini söyledi. Başkan Gürün, “Bugün geçmiş yıllarda yaptığımız kutlamalardan çok farklı ama içimizdeki coşkuyu tam olarak sergileyememenin sıkıntısı içinde 97. yılımızı kutluyoruz. COVİD-19’un aramıza girmesine rağmen Türkiye’de geçmiş yıllara nazaran çok daha farklı bir duygu içerisindeyiz. Cumhuriyet kurulurken 1919’da başlayan yürüyüş 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlandı. Arkasından gelen Atatürk devrimleriyle Cumhuriyet sağlam bir zemine oturdu. Ancak karşı devrim hiçbir zaman bitmedi. Cumhuriyetin kuruluşu ve kuruluşundan sonra ülkemizde karşı devrim hareketi sinsi sinsi devam etti. Atatürk’ün görüşleri ve gösterdiği yol doğrultusunda raydan çıkmış trenin tekrar rayına sokmalı, yolumuza devam etmeliyiz. Büyük bir ittifak kurarak Atatürk’ün görüşleri ve gösterdiği yol doğrultusunda raydan çıkan treni rayına oturtmamız gerekiyor.


Koşullar Kurtuluş Savaşı Koşullarından Ağır Değil

Ülke olarak içinde bulundukları koşulların Kurtuluş Savaşı koşullarından kötü olmadığını söyleyen Başkan Gürün, “Atamızın bize bıraktığı miras en kötü şartlarda en iyiyi hayal etmek ve milletle beraber o hayali gerçekleştirmektir. Kurtuluş savaşındaki durumumuzu göz önüne aldığımızda zor dönemlerde nasıl mücadele edileceğini iyi bilen bir milletiz. Hiç birimiz bu sürece kayıtsız kalmamalıyız. Küçük farklılıklarımızı bir kenara bırakmalıyız. Beklemek yerine ülke çıkarlarını öne koyarak, gerçek Atatürkçüler olarak hep birlikte hareket etmeliyiz. Karanlığın çok yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Güneşin doğması yakın" dedi.