Meclis Canlı

Muğla Sahillerinde Engele Yer Yok


02.08.2018

Engelli vatandaşların daha rahat koşullarda sosyal yaşama adapte olabilmeleri için projeler üreten Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunun gelmesiyle engelsiz plajlara yenilerini ekledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 Mayıs ayında hayata geçirdiği “Engelsiz Plaj” projesi Türkiye’deki ilklerden biri. Proje engelli vatandaşların sosyal yaşama ve alanlara uzak kalmadan gönüllerince eğlenip vakit geçirebilmeleri için düşünülmüş durumda. Engelsiz plajlarda yürüyüş platformları, özel şezlonglar ve özel soyunma kabinlerinden ücretsiz olarak yararlanan fiziksel engelli bireyler rahat bir şekilde denizle buluşuyor. Ayrıca bireyler Muğla Büyükşehir Belediyesinin özel engelli araçları ile ücretsiz olarak ulaşımlarını sağlayabiliyor.

Bu güne kadar 8 ilçede 11 engelsiz plaj oluşturan belediye, Haziran ayı içerisinde 3 yeni plaj daha yaparak il genelindeki toplam sayıyı 14’e yükseltti.

Engelli bireylerin hayatın her alanına dahil olabilmeleri için çalıştıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Engelsiz Plajlar ile de engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama daha fazla katılmaları ve hayatın her anına dahil olabilmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla engelsiz plajları tenha ve uzak noktalara değil, sahil bandının tam ortalarına yapıyoruz” dedi.

“Sevgi, Hoşgörü ve Güleryüzle Hizmet”

Başkan Gürün, yaptıkları çalışmalar hakkında “Muğla’da vatandaş odaklı sosyal belediyecilik anlamında birçok projeyi hayata geçirdik ve bunlara her geçen gün yenilerini eklemek vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmetlerin en iyisini sunabilmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal projelerimizi ve vatandaş odaklı hizmetlerimizi Muğla’da hayata geçirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.