Meclis Canlı

Muğla’da 19 Mayıs Coşkusu


20.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Muğla’da fener alayı ve gençlik yürüyüşü ile coşkuyla kutladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi 17 Mayıs’ta Renklerin Dansı etkinliği ile başlattığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fener alayı ve gençlik yürüyüşü ile tamamladı. Vatandaşlara Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk baskılı tşört, meşalelerin dağıtıldığı Gençlik Yürüyüşü’ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran ve Onuncu Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyen coşkulu kalabalığa evlerindeki ve iş yerlerindeki vatandaşlar da bayraklarıyla, alkışlarıyla katıldı.



“19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Anlama Bayramıdır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 19 Mayıs Gençlik Şöleni’nde yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma ve anlama bayramı olduğunu, ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen Atatürk devrimlerinin aydınlattığı yoldan ayrılmayacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızda 19 Mayıs’ı 7 den 70 e katılımla coşkuyla kutladık. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık meşalesini Samsun’dan yaktığı ve Kuvayi Milliye ruhuyla bütün yurdu sardığı mücadelenin başlangıç tarihidir. 19 Mayıs, Atatürk’ü anma ve anlama bayramıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz tabloya rağmen umutsuz olmaya hakkımız yok. Atatürk devrim ve ilkelerinden ayrılmadan ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine, aydınlık günlere taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz. 19 Mayıs kutlu olsun.” dedi.