Meclis Canlı

Muğla’da 19 Mayıs Coşkusu


21.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Hüseyin Turan konseri düzenlendi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yine adına yakışır şekilde kutladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Hüseyin Turan konseri düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki konseri, binlerce Muğlalı izledi. Muğlalılar, konser boyunca Hüseyin Turan’ın seslendirdiği şarkılara, bulundukları yerden ellerinde Türk bayrakları ile eşlik etti. Turan, sahnedeki performansı ve şarkılarıyla büyük beğeni topladı. Konserde kalabalığa seslenen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğlalıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

GÜMÜŞ, “19 MAYIS BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında değerli sanatçı Hüseyin Turan’ı Muğla halkı ile buluşturduğu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “19 Mayıs bağımsızlık ateşinin yakıldığı gündür. Özgürlüğün ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç günüdür. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde büyük bir vatan elde edilmiştir. Bu vatana sahip çıkmak hepimizin görevidir. Muğla sahip çıkıyor. Bizler de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nasıl kutlanırmış tüm Türkiye’ye gösteriyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜRÜN,” UMUTSUZLUĞA KAPILDIĞINIZ ANDA AKLINIZA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü GETİRİN”

Dünya’da gençliğe Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını hediye eden hiçbir lider ve ülkenin olmadığını ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını hep birlikte kutluyoruz. Dünya’da gençliğe Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını hediye eden hiçbir lider ve ülke yok. Burada çok büyük anlam saklı. Çünkü o zaman ülkemiz tam bir karanlık içerisindeydi. Gelecek için umutsuzluk vardı. Ve Mustafa Kemal Atatürk bir avuç arkadaşı ile birlikte Samsun’a çıkarak umutsuzluğu umuda çevirdi. Samsun’dan özgürlüğe ilk adımı attı. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ülkemizi emperyalistlerden kurtardı. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Ardından 19 Mayıs’ı da siz gençlere emanet etti. Zaman zaman gençler olarak umutsuzluğa kapılabilirsiniz. Gelecekle ilgili bir takım endişeler taşıyabilirsiniz. Böyle zamanlarda hep aklınıza Mustafa Kemal Atatürk’ü getirin. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni sizlere emanet ederek, “Bütün Ümidim Gençliktedir” diyen bir önderimiz var. Hiçbir zaman yılmaya, umutsuz olmaya hakkımız yok. Bu karanlıkları hep beraber aydınlığa çevireceğiz. Bize verilen miras ve vasiyet bu. Gelecekle ilgili hep umut taşıyalım. Bayramımız kutlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.