Meclis Canlı

Muğla’da 23 Nisan’da Çocuklar Gibi Şendik


25.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklar bayramlarını doyasıya kutladılar.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde geleneksel oyunlar, çuval yarışı, elma yakalama, arkeolojik kazı, tekne yarışması, minion devirme, zıp zıp, mini golf, dev jenga, balon patlatma, kaydırak, yüz boyama, uçurtma, çiftlik, balık tutma gibi birçok farklı ve eğlenceli oyunla oynama fırsatı bulan çocuklar ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve sağlık ekiplerinin araçlarını inceleme, çocuklar için özel hazırlanan itfaiye erlerinin kıyafetlerini giyme, sağlık ekiplerinin ekipmanlarının minikler için hazırlanan oyuncakları ile oynama ve öğrenme fırsatı buldular. Muğla Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi oyuncularının film ve çizgi film kahramanları kıyafetleri ile çocuklarla bütün gün ilgilendiği alanı dolduran çocuklar ayrıca kendileri için hazırlanan sahnede Bodrum Cumhuriyet Halk Evi korosunu dinleme, sihirbaz ve dans gösterilerini izleme fırsatı buldular. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı TOPAÇ dergisinin ilk sayısıda 23 Nisan’da Çocuk Şenliği’nde dağıtıldı ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Menteşe Belediyesi’de çocuklar için Çocuk Şenliği’nde ebru, bisiklet eğitimi gibi farklı etkinliklerle katılarak çocukların bayramına katkı sağladı.



23 Nisan Çocuk Şenliği alanını şenliğin başlayacağı saatten çok önce dolduran ve bütün gün çocuklarıyla alanda doyasıya eğlenen vatandaşlar, 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler ve çocuklarının 23 Nisan’da arkadaşları ve yaşıtlarıyla kendileri için düşünülen bu özel alanda oynamalarının çok anlamlı olduğunu söylediler.

“23 Nisan’ı Muğla’da Tam Anlamıyla Kutladık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da büyük bir aile olduklarını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bayramın asıl sahibi çocuklarla birlikte doyasıya kutladıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır. Hiçbir gerekçe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanmasına engel olmamalı, tam aksine bütün çocuklarımız bu özel günde birlikte oynamalı ve bir arada olabilmelidir. Bu nedenle Muğlamızda 23 Nisan’da Çocuk Şenliği etkinliğini düzenledik. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği şenliğimizde çocuklarımız birlikte oyunlar oynadılar, eğitici oyunlarla bir şeyler öğrendiler ve bütün günü doyasıya eğlenerek arkadaşlarıyla geçirdiler. 23 Nisan’ı Muğlamızda tam anlamıyla kutladık.”dedi.