Meclis Canlı

Muğla’da bir gecede iki yangın


09.07.2019


Artan sıcaklıklar ve bilinçsiz anız yakma gibi nedenlerle Muğla’da sık sık yangınlar meydana gelmeye başladı. Dün gece İlin iki ayrı İlçesinde meydana gelen yangınlar Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından önlendi.

Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ve bilinçsiz ateş kullanımı gibi nedenlerle Muğla’da ki yangınların sayısında artış gözlendi. Dün gece saatlerinde Milas ve Seydikemer İlçelerinde ortaya çıkan iki yangın Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda söndürüldü. 

Milas İlçesi Ören Mahallesinde gece saatlerinde nedeni henüz belirlenemeyen çöp, moloz, anız ve zeytinlik yangını çıktı. Muğla Büyükşehir Belediye ekipleri olaya anında müdahale ederken yangın söndürüldü. Yangının tekrar alev almaması için soğutma çalışmaları yürütülürken sabah saatlerine kadar devam eden soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürüldü.

Seydikemer İlçesi Karadere Mahallesinde ise sabah 05.40 civarlarında depo ve sera yangını meydana geldi. İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine varırken yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda yanan serada maddi hasar meydana geldi.