Meclis Canlı

Muğla’da Candostlar Artık Daha Mutlu


13.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Milyon 715 Bin TL’ye yapımı tamamlanan, Türkiye’nin sayılı hayvan bakımevlerinden birisi olan Geçici Hayvan Bakımevi düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Muğla’ya bugüne kadar 969 Milyon TL yatırım yapan ve bu rakamla Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, temel atmalara ve açılışlara devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Milyon 715 Bin TL’ye yapımı tamamlanan, doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin sayılı hayvan bakımevlerinden birisi olan tesis düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Menteşe ilçesi Akçaova-Yeşilyurt Mahalleleri yolu üzerinde 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi açılış törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen, Muğla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Nurdan Saraç, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Üyeleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saraç, “Bakımevi 7 gün 24 saat hayvanseverlerin hizmetinde”

Geçici Hayvan Bakımevi açılış töreninde konuşan Muğla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Nurdan Saraç, Muğla’daki sokak canlıları için çok önemli müessesenin açılış töreni için burada bulunduklarını ve Geçici Hayvan Bakımevi’nin 7 gün 24 saat hayvanseverlerin hizmetinde olduğunu belirtti. Saraç, ”Biz şunun rahatlığını yaşıyoruz. Nerede yaralı hayvan görsek gece ya da gündüz acil müdahalenin yapılabileceği bir el var. Bu bizim için çok büyük bir kazanç. Geçici Hayvan Bakımevi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine can dostlarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Karaarslan, ”Her canlı yaşamayı hak ediyor”

Yapılan hizmetin çok önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek konuşmalarına başlayan Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan şunları söyledi: “Her canlı yaşamayı hak ediyor. Burada mükemmel bir tesis oluşturulmuş. Böyle bir tesisi Muğlamıza kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve ekibine çok teşekkür ederim. Geçici Hayvan Bakımevinin Muğlamıza ve tüm ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Tokat, “Duygulanmamak, övünmemek ve gururlanmamak elde değil”

Çok önemli bir duyarlılık ve ihtiyacı gideren yatırımla bir yatırımla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Muğla Büyükşehir Belediyesi bugün bize bu duyarlılığını açık ve güzel bir yatırımla gösteriyor. Tesisin özellikle bu kadar donanımlı olması bizleri çok memnun etti. Tesisin aynı zamanda ilçelere de hitap ediyor olması, onların da ihtiyaçlarını karşılaması bizim için çok önemli. Bu yatırım karşısında duygulanmamak, övünmemek ve gururlanmamak elde değil. Ben bu anlamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Tesis Muğlamıza hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.  

Gümüş, “Sadece Muğla’ya değil, Türkiye’ye örnek bir tesis”

Geçici Hayvan Bakımevi’nin sadece Muğla’ya değil, Türkiye’ye örnek bir tesis olduğunu belirterek konuşmalarına başlayan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “ 2014 yılındaki Büyükşehir yasasından sonra ilk 2 yıl içinde genelde temel atma törenlerine katıldık. Son 1 yıl içerisinde ise devamlı olarak açılışlara katılıyoruz. Bugün burada yapılan açılış çok farklı ve çok önemli. Çünkü bugüne kadar Muğla’daki insanlara hizmet götürmek için çeşitli yatırımlar yapılmıştı. Bugün hayvanlara yönelik yapılan yatırımın açılışında beraberiz. Burası hayvan bakımevi değil, hayvan yaşam merkezi haline getirilmiş. Çünkü doğayı sevmeyen insanı sevemez. Hayvanları sevmeyen de insanları sevemez. Muğla farklı. Muğla hoşgörü kenti. Hayvanlara da nasıl yatırım yapıldığını bugün burada görmekteyiz.” dedi.   

Başkan Gürün; “Herkesin gurur duyacağı bu tesis, Muğlalının doğanın bütün zenginliklere, canlılara sahip çıktığının, saygılı olduğunun ve böyle büyük bir yatırımı yapabilecek kadar hassas olduğunun da göstergesidir.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’nın doğanın bütün zenginliklerine, canlılara saygılı ve sahip çıkan insan yapısına sahip olduğunu söyledi ve açılışını yaptıkları Geçici Hayvan Bakım Evi ile teknik özellikleri ve doğal yaşam alanları ile Türkiye’ye örnek bir tesisi Muğla’ya kazandırdıklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çalışmalarını 2011 yılında başlattığımız, gerekli izinlerin alınması gibi süreçler nedeni ile yapımını 2018 yılında tamamladığımız Türkiye’ye örnek, bizler için de en özel yatırımlarımızdan olan Geçici Hayvan Bakımevi’ni Muğlamıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesin gurur duyacağı bu tesis, Muğlalının doğanın bütün zenginliklere, canlılara sahip çıktığının, saygılı olduğunun ve böyle büyük bir yatırımı yapabilecek kadar hassas olduğunun da göstergesidir. Bizler Muğlamız için böyle bir yatırıma karar verirken sadece kişisel irademizle değil, Muğlalı hemşerilerimizin duygularını, düşüncelerini, isteklerini, ihtiyaçlarına göre karar veriyor, projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Muğlamıza da bu hizmetler çok yakışıyor. Tesisimiz yönetmeliklere uygun olarak her türlü donanım, teknik özellik, doğal yaşam alanları düşünülerek inşa edildi. Varsa eksiklikleri zamanla giderilerek candostlarımıza hizmet edecek. 13 ilçemizdeki barınaklarda o tesisin imkanlarını aşan, yapılması gereken cerrahi müdahaleleri, röntgen çekilmesi ve diğer müdahaleler bu tesisimizde yapılarak her türlü tedavisinden sonra candostlarımız iade ediliyor. Sadece köpekler için değil kediler için de bölümlerimiz var. Yapılan her yatırım vatandaşlarımızın, candostlarımızın huzuru ve daha güzel bir şehirde yaşamını sürdürmesi için. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamıza 969 Milyon  TL yatırım yaptık ve devralınan borçların 297 Milyon TL’lik kısmını ödedik. Toplam 1 Milyar 266 Milyon TL yatırımla Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumuz. Hep birlikte sloganımız olan HedefimizBirMuğla1Bir ile Sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile güzel Muğlamız için çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından Geçici Hayvan Bakımevinden ilk sahiplendirilen ‘Merlin’ isimli köpeği sahiplenen Ebubekir Karadağ isimli vatandaşa teşekkür sertifikası verildi. Daha sonra Geçici Hayvan Bakımevi görevliler tarafından katılımcılara tanıtıldı.