Meclis Canlı

Muğla’da Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı


04.12.2017

Muğla’da ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Engelli vatandaşlar etkinlerde gönüllerince eğlenerek keyifli bir gün geçirdiler.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Altınokta Körler Derneği işbirliğinde Fethiye ilçesinde Halk Müziği konseri düzenlendi. Fethiye Kültür Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünden Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Hasan Öztürk, Nazlı Öksüz konseri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan engelli bireyler ve aileleri şarkılara eşlik ederek keyifli anlar yaşadı.

 

Menteşe İlçesinde Valilik bünyesinde ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda 3 Aralık Pazar günü yemek ve eğlence programı düzenlendi. Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Engelli öğrencilerin Muğla Zeybeği gösterisi ile başlayan program, şiir dinletisi ve dans gösterisi ile devam etti. Engelli bireylerin gönüllerince eğlendiği program öğlen saatlerinde sona erdi.