Meclis Canlı

Muğla’da Mezbahalar Uluslararası Kalite Standartlarında


19.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Milas ve Marmaris mezbahaları işletme onay belgesi ve ISO 22000:2005 belgelerini alarak vatandaşa sağlıklı ve güvenilir hizmet anlamında kalitesini kanıtladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki kamu ya da özel sektör tarafından hizmet veren mezbahalara İşletme Onay Belgesi alması için  2014 yılı sonuna kadar süre tanımış bu süre zarfında Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mezbaha Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Marmaris ve Milas mezbahalarında Gıda İşletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik gereğince modernizasyon ve revizyon çalışmalarını başlatmıştı. Çalışmaların standartlara uygun şekilde tamamlanmasından sonra Marmaris ve Milas mezbahasına da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgesi alındı. Ayrıca Marmaris ve Milas Mezbahalarına Uluslararası Belgelendirme ve Denetim Merkezi tarafından sağlıklı, güvenli hijyenik kırmızı et üretildiği anlamına gelen Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 22000:2005 (International Organization for Standardization) belgesi alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç; vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir hizmet alması için mezbahalardaki gerekli çalışmaları kısa sürede tamamlayarak kalite belgelerini aldıklarını söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak işletmesi bize ait olan bütün mezbahalarımız artık işletme onay belgesine ve ISO 22000:2005 belgelerine sahip. Menteşe mezbahamız gerekli modernizasyon çalışmalarını 2013 yılında tamamlamış ve bu belgelere sahip olmuştu. Menteşe, Milas, Marmaris  mezbahalarımızdaki çalışmalar sonucu  aldığımız işletme onay ve ISO 22000:2005 belgeleri ile; Türkiye’de bu belgeleri zamanında alabilen oldukça az sayıdaki belediyeler arasına girmeyi başardık. Muğla ili genelinde vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha kaliteli hizmet alabilmesi için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç ve Mezbahalar Şube Müdürü Ünsal Paşalı, Marmaris ve Milas mezbahalarına verilen İşletme Onay Belgesi ve ISO 22000:2005 belgelerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e takdim etti. Muğla’nın büyükşehir olmasından sonra mezbaha hizmetlerinin Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olduğunu söyleyen Başkan Gürün, kısa sürede gerekli çalışmaları yaparak mezbahalara işletme belgesi ve ISO 22000:2005 belgelerini kazandıran ekibine teşekkür etti.

Muğla ili genelinde işletmesi Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Menteşe, Milas ve Marmaris, işletmesi özel sektörde olan Fethiye mezbahası işletme onay belgesi ve ISO 22000:2005 belgelerine sahip.