Meclis Canlı

Muğla’da Toplu Ulaşım Kullanımı Yüzde 69 Azaldı


26.03.2020


Muğla’da mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın çağrısı karşılığını buldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada il genelinde toplu ulaşımı kullananların sayısı yüzde 69 oranında azaldı.

Muğla’da Koronovirüs tehdidiyle mücadele kapsamında yapılan uyarılar etkili olmaya başladı. İnsanlar arasında temasın azaltılması için gerekmedikçe sokağa çıkılmaması yönünde yapılan çağrılar sonucunda toplu taşıma kullananların sayısı Muğla il genelinde yüzde 69 oranında azaldı.

2-3 Mart 2020 tarihlerinde Muğla il genelinde toplu ulaşım araçlarını 279 bin 913 kişi kullanırken, 16-17 Mart 2020 tarihlerinde bu rakam 161 bin 504’e gerilemişti.  22-23 Mart tarihlerinde ise il genelinde toplu araç kullanımı 50 bin 69’a düştü.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “ Çin ve Avrupa’nın ardından ülkemizde de yayılmaya başlayan Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında il genelinde mecbur kalmayınca sokağa çıkmayın çağrının karşılık bulduğunu görüyoruz. Muğla İl genelinde toplu taşıma kullanımı yüzde 69 oranında azaldı. Toplu taşıma araçlarına kapasitenin yarısı kadar yolcu alıyor ve iki koltuğa bir kişi oturuyor. Ekiplerimiz otogarlar başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Tüm şoförler kendilerine dağıtılan maske ve eldivenlerle çalışırken, otobüs aktarma merkezlerindeki hareket memurluklarına, personelin ve vatandaşların kullanımı için el dezenfektanları dağıtıldı” denildi.