Meclis Canlı

Muğla’da Toplu Ulaşımda Hijyen Çalışması


09.03.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından vatandaşların sürekli olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında hijyen çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda otobüsler periyodik bakımın yanında dezenfekte yapılarak temizleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve komşu ülkeler İran, Irak, Yunanistan ve Bulgaristan’a kadar ulaşan tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de gündeminde olan corona virüsü başta olmak üzere  her türlü virüse karşı tedbir almak amacıyla, düzenli olarak yapılan dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarını otogarlarda ve tüm toplu ulaşım araçlarında artırdı.

Muğla il genelinde günde yaklaşık 200 bin yolcu toplu taşıma araçlarını kullanarak, gerek ilçe içerisinde gerekse ilçeler arasında çeşitli lokasyonlara ulaşmaya çalışıyor. Toplu taşıma araçları sadece yolcu değil, milyonlarca bakteri ve mikrop transferine de sebep oluyor. Bu nedenle, Muğla toplu taşıma araçlarında araç içi temizliklerin yanı sıra bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfekte ve hijyen işlemleri de düzenli olarak gerçekleştirilerek, insanların nefes aldığı, dokunduğu, kişisel temasın çok olduğu toplu taşıma araçlarında, mikrop, bakteri ve virüslerin barınarak, hastalık yaymasına izin verilmiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Son günlerde etkili olan ve tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de gündeminde olan corona virüsü başta olmak üzere  her türlü salgın hastalık riskini en aza indirmek amacıyla, yolcu hareketliliğinin yoğun olarak yaşandığı Muğla otogarı başta olmak üzere tüm ilçe otogarlarının ve toplu taşıma araçlarının dezenfekte ve sterilizasyon çalışmaları arttırıldı. Sefer sonunda yapılan temizlik çalışmalarında otobüslerdeki yolcu tutmaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler yüzeye uygun ürünler ile rutin olarak dezenfekte ediliyor” denildi.