Meclis Canlı

Muğla’da Ulaşıma Hanım Eli Değdi


31.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında görev yapan bayan şoför sayısını 2’ye çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kadınlara pozitif ayrımcılığın yapıldığı ve erkek egemen bir sektör olan ulaşımda kadınların daha fazla katılımını sağlamak amacı ile başlattığı bayan otobüs şoförü uygulamasında vatandaşlardan gelen olumlu geri dönüşler sonucu bayan şoför sayısını arttırıyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde ilk bayan şoförün göreve başlamasından kısa bir süre sonra ikinci bayan şoförde Menteşe Şehir İçi seferlerinde hizmet vermeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bayan şoförler ile ilgili çok fazla olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. Kolukısa;”  Bayan şoförlerimiz kurum içi yaptığımız eğitim ve denetim faaliyetlerinde de  oldukça başarılı sonuçlar alıyor.  Yapıları gereği erkeklerden daha hassas ve  dikkatli olan bayan şoförlerimizin sayısını gelen olumlu tepkileri de dikkate alarak arttırılması yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Otobüs sürmek için gerekli belgelere sahip tüm bayan şoför adaylarımız belediyemize başvuru yapabilirler.” dedi.

Bir çocuk annesi olan bayan şoför Hatice Yılmaz yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şoför olarak vatandaşlara hizmet vermekten oldukça memnun olduğunu ve tüm bayan şoför adaylarını yanlarında görmek istediklerini belirtti.