Meclis Canlı

Muğla’da Üretilen Çiçekler Muğla’yı Süslüyor


21.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz’de ürettiği mevsimlik süs bitkileri, Muğla ili genelinde yeşil alanları, parkları, kavşakları, süslüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri Muğla ili genelindeki yeşil alanlara mevsimlik süs bitkisi dikerek ve çim-peyzaj düzenlemeleri yaparak yeşil alanları renklendiriyor. Yeşil alanlara dikilen mevsimlik süs bitkileri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’nda ürettiği Alım Garantili Mevsimlik süs bitkilerinden sağlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla ili genelinde eş zamanlı başlatılan bakım, onarım ve çiçeklendirme çalışmalarını teknik personelin titizlikle yürüttüğünü, sıcakların artmasıyla yeşil alanlarda rahatlamak isteyen vatandaşlar için bu alanları daha düzenli, renkli hale getirdiklerini söyledi. Salih Tufan; “Muğla ili genelinde ilçe belediyelerimizden Büyükşehir Belediye’mize geçen yeşil alan, park, kavşak ve refüjlerde bakım, onarım ve çiçeklendirme çalışmalarımız sürüyor. Şehir yaşamından, günlük stres ve sıcaktan bunalarak parklara, yeşil alanlara gelen vatandaşlarımız için bu alanları daha renkli, daha güzel hale getiriyoruz. Çiçeklendirme çalışmalarında kullandığımız mevsimlik süs bitkilerinin tamamı Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretim Projemiz kapsamında Köyceğiz İlçesi Beyobası Mahallesinde Muğlalı üreticilerimiz tarafından üretilen çiçeklerdir.” dedi.