Meclis Canlı

‘Muğla’da Yaşam’ fotoğrafları sergilendi


04.10.2019

Muğla’nın deniz kıyısında yer alan bölgeleri ile tanınmış olması nedeniyle kırsal bölgelerinin de görülmeye değer güzellikte olduğunu göstermek ve bölgelerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Muğla’da Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin 24 farklı ilinden yarışmaya katılan 344 fotoğraf sanatçısının bin 222 eseri arasından ilk 3 fotoğraf ve mansiyon ödülünü alanlar açıklandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Caner Başer birinci oldu

Yarışmaya Aksaray’dan katlan Caner Başer’in çekmiş olduğu fotoğraf Muğla’da Yaşamı anlatan en iyi kare olarak birincilik ödülünü kazandı. Muğla’dan Selma Uçar ikinci, yine Muğla’dan Salim Şimşek ise üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü ise İstanbul’dan Yücel Çetin kazandı. Yarışmanın jüri üyeliklerini Çerkes Karadağ, İsa Çelik, İzzet Keribar, Nevzat Çakır, Sadık İncesu, Sami Türkay ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden birer temsilci yaptı.

Bin 222 fotoğraf değerlendirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür merkezi salonunda düzenlenen törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş katıldı. Tören alanında yarışmaya katılan ve dereceye giren 73 eser sergilendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliği ile bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Muğla’da Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasına 24 farklı ilden 344 kişinin katılırken, yarışmada Bin 222 fotoğraf jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Muğla için değerli bir albüm oluştu

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Taner Yiğit, 2017 yılında ‘Dört mevsim Muğla’ 2018 yılında ‘Kıyısal değil kırsal Muğla’ temasının işlendiğini belirtirken, 2019 yılında ise ‘Muğla’da yaşam’ teması ele alındığını söyledi. Yiğit, “Bugüne kadar düzenlediğimiz üç yarışmada 4 bin 362 fotoğraflık çok değerli bir albüm oluştu. Bu fotoğrafları çeşitli mecralarda kullanmaya devam ediyoruz” dedi.

Muğla’nın çevresi ile doğası ile tarihi ile Türkiye’nin en nadide illerinden birisi olduğunu belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Gerek yaşam tarzı, gerek kültürü ile hala Yörük kültürünü içinde barındıran insanların yaşadığı bir ildeyiz” dedi.

Başkan Gürün, “Her eser bizim için çok önemli”

Bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri uluslararası fotoğraf yarışmasında her geçen yıl önemli aşamalar kaydettiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yarışmaya katılan her sanatçı ve ortaya çıkardığı eser bizim için çok değerli. ‘Muğla’da Yaşam’ temasını ortaya koyarken, Muğla’nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını da vurgulamak istedik. Kırsalda yaşayan insanımızın ve kırsaldaki gelirimizin aslında kıyıdan daha fazla olduğunu, kırsaldaki yaşamın örf adetler ile birlikte günümüze ve geleceği köprü olduğunu ortaya koymak istedik. 24 farklı ilden Muğla’ya gelerek güzel şehrimizi fotoğraflayan, deklanşöre basan fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ederiz” dedi.