Meclis Canlı

Muğlalı Kadınlar Ata’nın Huzuruna Çıkıyor


06.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Muğlalı Kadınları Ata’nın huzuruna çıkmaları için Anıtkabir’e yolcu etti.

 

Muğla’nın 13 ilçesinden toplam 240 kadın, Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de ziyaret etmek için yola çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde, yola çıkan kafile için düzenlenen uğurlama törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anıtkabir’e gidecek kafilede yer alan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği ile hayatlarında ilk defa Ankara’yı göreceklerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kadınlara herkesten çok daha fazla değer veren dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret edebileceklerini söylediler. Kadınlar,  Atatürk’ün manevi huzurunda bulunma ve ona yakın olma fırsatını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda Muğla’dan Anıtkabir’e sevgi, özlem, minnet duygularını Muğlalı kadınlarla yolladıklarını söyledi. Başkan Osman Gürün; “Muğla’mızın 13 ilçesinden daha önce Ata’mızın ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i görmeyen ve onu manevi huzurunda ziyaret etmek isteyen kadınlarımızı Ankara’ya uğurladık. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan kadınlarımız Muğla’dan Ata’mıza sevgimizi, saygımızı, özlemimizi bizlerin adına da iletecekler. Avrupalı medeniyetlerden bile önce kadınlara seçme, seçilme hakkı veren, kadın, erkek eşitliğini medeni kanunla resmileştiren Atatürk’ü gelecek kuşaklara en iyi anlatabilecek kadınlarımız ve annelerimizdir. Bu nedenle Muğla’mızdan kadınlarımızı Ata’mızın manevi huzuruna yolladık.” dedi.