Meclis Canlı

Muğlalı Kadınlar Ata’sını Ziyaret Etti


10.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliği kapsamında düzenlediği etkinlik çerçevesinde 13 ilçeden 240 kadın Anıtkabir ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinden toplam 240 kadını Anıtkabir’e gönderdi. Ziyaret sonrasında Muğla’ya dönen kadınlar Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği ile hayatlarında ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret etme fırsatı bulduklarını söylediler ve Atatürk’ün manevi huzurunda bulunmalarını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkürlerini ilettiler.

Atanın huzurunda duygu dolu anlar yaşadıklarını anlatan kadınlar “ilk defa buraya geldik ve çok duygulandık. Atamızın okuduğu kitapları, giydiği kıyafetleri gördük, o yılları anlatan fotoğraflar ve seslendirmelerden çok etkilendik. Bizi buraya getiren, bu sayede bizi Atamızla buluşturan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve personeline teşekkür ederiz. Bizim gibi şimdiye kadar gelemeyenler vardır, inşallah böyle bir program bir daha yapılır, onlar da gelerek bu duyguyu yaşama fırsatı bulurlar.” ifadelerini kullandılar.

“Atamıza sevgi ve saygımızı ilettiler”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada “Muğla’mızdan daha önce Ata’mızın ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i görmeyen, onu manevi huzurunda ziyaret etmek isteyen kadınlarımızı Ankara’ya gönderdik. Hep birlikte gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında da ilimize geri döndüler. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan kadınlarımız Muğla’dan Ata’mıza sevgimizi, saygımızı, özlemimizi bizlerin adına da ilettiler.” dedi.