Meclis Canlı

Muğlalı Kadınlar ATA’sının Huzurunda


08.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında 13 İlçeden 240 kadına Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret etme fırsatı sağladı.

 

Kadınlara yönelik yaptığı sosyal projelerle dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak 13 İlçeden 240 kadını Ata’nın huzuruna gönderdi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Anıtkabir ziyareti ile Muğla genelinden kadınlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret etme fırsatı buldu. Gezide Anıtkabir ziyareti dışında Duatepe ve Sakarya Şehitler Anıtı da ziyaret edildi.

 

“Ata’mızın huzurunda olduğumuz için mutlu, onsuz olduğumuz için üzgünüz”

 

Geziye katılan birçok kadın ilk defa şehir dışına çıkarak Ankara’yı ve Anıtkabir’i ziyaret ederken gezi sırasında gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Bodrum İlçesi Gürece Mahallesinden Ayşe Özsavran 62 yıllık yaşamında Ankara’ya daha önce hiç gelmediğini söylerken; “Anıtkabir’i görmeyi çok istiyorduk. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu fırsatı bize verdiği için teşekkür ederiz. Hiç gitmediğimiz görmediğimiz yerleri gezdik öğrendik. 62 yaşındayım daha Ankara’ya hiç gelmedim çok isteyerek geldik” dedi. Milas İlçesinden geziye katılan Şengül Taş ise Televizyonda anlatıyorlar gelip geçiyordu ama görünce daha farklı ve güzel oluyormuş derken “Burada olmaktan çok mutluyuz. Hiç görmediğimiz yerleri gördük duymadığımız şeyleri duyduk. Çok duygulandık, burada anlatılanları aklımda kaldığınca kendi köyümde anlatmaya çalışacağım” dedi. 

 

 

 

“Muğla’nın Ata’sına özlemini, saygı ve minnetini kadınlarımızla Ankara’ya ulaştırdık.”

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 79 yıl önce aramızdan ayrıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilkeleri, devrimleri, fikirleri ve eserleri ile yaşayan ve sonsuza kadar yaşayacak olan Atatürk’e Muğla’dan “Dünya’da herşey kadının eseridir” dediği kadınlarla saygılarını ve minnetlerini gönderdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Toplumumuzun temel direği, geleceğimiz çocuklarımıza öğretmenleri ile birlikte en iyi eğitimi veren annelerimiz yani kadınlarımızdır. Muğlamızın 13 ilçesinden daha önce Anıtkabir’e Ata’sının huzuruna gitmemiş, ya da gidememiş kadınlarımızı onlara en büyük değeri veren, “Dünyada her şey kadının eseridir” diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etmeleri için Ankara’ya uğurlamıştık. Belki de ilk defa Ata’sına bu kadar yakın olan analarımız, kadınlarımız Muğla’nın Atatürk’e özlemini, ona olan sevgisini, saygısını duaları ve gözyaşları ile ulaştırdılar ve bu yoğun duygularla memleketlerine döndüler. Fikirleri, devrimleri, ilkeleri ve eserleri ile hala yaşayan, sonsuza kadar da yaşatacağımız, herşeyimizi borçlu olduğumuz Ata’mızı aramızdan ayrılışının 79.yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum.” dedi.