Meclis Canlı

Muğla’nın Çevresel Gürültü Haritası Hazırlanıyor


14.11.2014

Çevresel Gürültü Direktifi için Uygulama Kapasitesi Projesi kapsamında pilot illerden biri Muğla’da eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültü haritası ve eylem planı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Muğla ili içinde pilot nokta olarak seçilen Muğla merkez, Bodrum Gümbet ve Göltürkbükü mahallelerinde, eğlence yerlerinde ölçüm yapılacak noktalar belirlenmiş ve gerekli veri toplama çalışmaları yapılmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve Avrupa Birliği proje uzmanları, verilerin toplanmasının ardından geçtiğimiz günlerde tekrar bir araya gelerek, projenin gürültü haritasının hazırlanması aşamasını da tamamladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Şafak Tercan konu ile ilgili yaptığı açıklamada Muğla ve Bodrum’un ilk etapta pilot bölge olarak belirlendiğini, önümüzdeki süreçte diğer ilçelerde de aynı çalışmanın yapılacağını belirtti. Tercan; “Proje, hazırlanan gürültü haritalarından elde edilecek sonuçlara göre eylem planlarının hazırlanması ve akabinde kaynağında gürültünün azaltımına yönelik önlemlerin alınması ile ilgili çalışmaların yapılmasıyla devam edecektir. Projenin 2015 Eylül ayında Muğla Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda tamamlanması planlanmaktadır.” dedi.