Meclis Canlı

Muğla’nın Çiçeklerini Üreten Çiçekler


15.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Alım Garantili Çiçek Üretiminin emekçileri ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2015 yılında başlattığı ve bugüne kadar 10 Milyona yakın alım garantili çiçek üretimi yapan serayı ziyaret ederek el emeği göz nuru ile çiçekleri üreten üreticilerle bir araya geldi.

“Emeğimizin karşılığını alıyor, ailecek çalışıyoruz”

Alım Garantili Çiçek Üretimi yapan üreticilerden Nuray Karagünlü 27-28 sene narenciye işi ile uğraştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile çiçek üretimine başladıklarını o günden beri düzenli para kazanarak evini yaptırdığını, kızının çeyizini tamamladığını ve araba sahibi olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi ekibine çok teşekkür eden Nuray Karagünlü ailecek bu işi yaparak ekonomik ve sosyal anlamda düzene girdiklerini söyledi. Bir başka üretici Deniz Kaplan’da 6-7 aydır çiçek üretiminde olduğunu, eskiden sebze ürettiklerini ve bu işin kendileri için yeni bir girişim olduğunu belirtti. Zehra Aybars isimli üretici de sebze ve marul üretimi yaparken Kooperatifin destekleri ile çiçek üretimine yöneldiklerini, ailecek çiçek ürettiklerini, araç sahibi olduklarını ve Denizli Çameli’ye kadar ürettikleri çiçeklerinin gitmesinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Kooperatif Başkanı; “Muğla’da Üretiyor, şimdilik Denizli, Burdur, Isparta’ya Gönderiyoruz”

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi ile protokol yaptıklarını ve 6 üretici ile alım garantili çiçek üretimine başladıklarını söyledi. İlk üretimde 1 Milyon 670 Bin çiçek üreterek yüzde 93 başarı sağladıklarını söyleyen Şaban Çetin bugün üretici sayılarının 24 olduğunu ve 10 milyona yakın çiçek üretimi ile Isparta, Denizli, Burdur’a çiçek sattıklarını söyledi. Kendilerine böyle bir imkan, ortam hazırladıkları, her zaman yanlarında oldukları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ettiklerini söyleyen Şaban Çetin başka şehirlerde vatandaşların Büyükşehir Belediye Başkanı ile bırakın oturmayı kendisini göremediklerini oysa Osman Başkan’ın her anlamda vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

Beyobası Muhtarı ; “Üreticimiz mutlu, mahallemiz mutlu”

Köyceğiz Beyobası Muhtarı Nadi Sül ilk başta olur olmaz endişesi ile girdikleri alım garantili çiçek üretiminde bugün taleplerin ve üretici sayısının arttığını, vatandaşların da yaptıkları işten mutlu olduğunu söyledi. Gerek çiçek satışı gerekse alım garantili seraya gelen ziyaretçilerle mahallelerinde yaşamın hareketlendiğini söyleyen Nadi Sül en son Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in seralarını ziyaret etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Beyobası Mahallesi Muhtarı Muhtar Nadi Sül Alım Garantili çiçek üretimini Beyobası’nda başlatan ve ilk güden beri bu projenin başarılı olacağına kendilerine söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Başkan Gürün “Bir işe kadın eli değdiyse o iş mutlaka başarılı olur”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Alım Garantili Çiçek Üretimi seralarını ziyaretinde özellikle bir işe kadın eli değdiğinde o işin başarıya ulaşmama şansının olmadığını, bu seralarda büyük bir ailenin fertleri gibi birlikte, keyif alarak el emeği, göz nuru üretilen güzel çiçeklerin güzel Muğla’mızı ve farklı illeri de güzelleştirdiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Eğer bir projenin içinde kadınlarımız varsa ve projeyi sahipleniyorsa o işin başarılı olmaması mümkün değil. Bu seralarda üretim yapan, emeğinin karşılığını alan, yaşam kalitesini arttıran üreticilerimizin mutlu olması, yaptıkları işten keyif alması bizleri de mutlu ediyor. Bu işe başladığımız ilk gün söylediğim gibi Muğlamızın iklimi, havası, toprağı çiçek üretimi için uygun. Burayı çiçek üretim merkezi haline getirerek bütün Türkiye’ye el emeği, göz nuru ile ürettiğimiz rengarenk çiçeklerimizi gönderebiliriz. 6 Üretici ile başlayan bugün 24 üreticiye çıkan, 1 Milyon 670 Bin çiçek üretiminden 10 milyon rakamlarına ulaşan bu proje için tarihe not düşelim ve 10 yıl sonra buraların hangi noktaya geldiğini sizler anlatacaksınız. Topraklarımıza üreterek sahip çıkalım. Toprağımızı satmayalım, ürünümüzü satalım. Çocuklarımız toprağından iş aramak için ayrılmasın. Emeğinizin karşılığını aldığınız projeleri ortaya koyarak Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı sağlamaya çalışıyoruz. Muğla’nın bütün köy yollarını ulaşılabilir, düzenli hale getirmek için yaptığımız çalışmalar da kırsal kalkınmayı desteklemek ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için. Muğla’da büyük bir aileyiz, sevgiyi, hoşgörüyü arttırarak, birlikte üreterek, toprağımıza, şehrimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz.