Meclis Canlı

Muğla’nın çizgilerini Büyükşehir çiziyor


31.10.2018


Kırsal yolları kıyısal yollarla birleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki yollarda yatay/düşey işaretleme çalışmaları kapsamında 4830 noktada el uygulama ve 4140 kilometre uzunluğunda yolların çizimini yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde bulunan yollarda yatay/düşey işaretleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Sorumluluk alanı içerisinde yol yapım, onarım ve düzenleme çalışmaları kapsamında asfaltlama çalışmaları tamamlayan Büyükşehir, yol çizgilerinin bakım çalışmalarına devam ediyor.

“MUĞLA’DAKİ YOLLARIN SORUMLULUĞU 3 KURUMDA”

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait yolların çizgilerini Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çizildiği belirtildi. Yolların sorumluluk alanları 3 kurum arasında olduğu belirtilen açıklamada, “İlimizde bulunan yollar Karayolları Genel Müdürlüğü, büyükşehir ve ilçe belediyesinin sorumluğunda bulunan yollardır. Karayollarının çizgileri sadece beyaz çizgilerden oluşurken, büyükşehir belediyesinin sorumluluğundaki yollar sarı çizgilerle belirlenmiştir. İlçe belediyelerimizin sorumluluğundaki yollarda ise kenarlar beyaz orta ekseni  sarı renkte çizilmiş yollardır. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki yollar haricinde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyemizin sorumluluğundaki yol çizgilerini çiziyor ve periyodik olarak bakım çalışmaları kapsamında çizgilerimizi yeniliyoruz” denildi.

“4830 NOKTADA ÇİZGİLERİ EL UYGULAMA SİSTEMİYLE YAPTILAR”

Açıklamada yol çizgilerini bünyesinde bulunan Soğuk Yol Çizgi Kamyonu ve Termoplastik Yol Çizgi Kamyonu kullanarak kendi personeli ile yaptıklarına dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, çizgi çalışmalarının piyasa fiyatlarının altında maliyetle gerçekleştirdikleri belirtildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi;

“Ekiplerimiz, İl genelinde yayaların ve sürücülerin daha düzenli ve güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için trafik tanzim, uyarı levhalarının yanı sıra eksik veya deformasyona uğramış yavaşlama uyarı çizgileri, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama ve yol çizgi uygulamalarına devam ediyor. Özellikle yaya ve okul bölgelerinde çalışmalarımız hassasiyet ile devam etmekte olup, öğretim yılı başlamadan kırsal veya kentsel bölgede olmasına bakılmaksızın bütün okul geçitlerinin bakımları yapılıyor. Bu güne kadar yapılan işaretleme verilerine baktığımızda yaklaşık 4830 noktada el uygulama (Yavaşlama Uyarı Çizgileri, Yaya Geçidi, Refüj Başı Ofset Tarama) ve 4140 kilometre uzunluğunda yol çizgisi çizilmiştir. Yol çizgilerini periyodik yenileme çalışmalarının yanı sıra zaman içerisinde lastik ve asfalt lekesi olan işaretlemelerimizi basınçlı su jeti ile temizlenmesini yaparak yolun görünürlüğünü arttırarak yol çizgilerinin kullanım ömrünü uzatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.