Meclis Canlı

Muğla’nın FIFA Standartlarındaki Tesisi Açıldı


12.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabörtlen Mahallesi’ne yapılan ve FIFA standartlarında olan bölge stadı törenle açıldı.

Muğla’nın Ula ilçesi Karabörtlen Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, aydınlatma ve çim kalitesi ile FIFA standartlarında bir tesis olan Ula Bölge Stadı düzenlenen açılış töreni ve Muğla Gençlerbirliğispor’un hazırlık maçı ile açıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar Muğla’ya kazandırdığı 18.tesis olan Ula Karabörtlen Spor Tesisi 60x100 metre ölçülerinde sentetik çim saha, 472 kişilik kapalı tribün, 200 metrekarelik 4 soyunma odası ve hakem odalarına sahip. Ayrıca çevresinde 3 şeritli yürüyüş-koşu yolu, basketbol, voleybol, mini hentbol sahası, uzun atlama kum havuzu ve semt spor aletleri bulunan tesis her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde dizayn edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula Bölge Stadı için düzenlediği açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Muğla’ya hizmet etmek için var gücü ile çalıştıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede Ula Göleti, spor tesisi, yollar ile Ula ilçesine yatırımlar yaptığını söyledi. 2018 yılında alt yapı, kanalizasyon çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesi’nin Ula’ya yatırımlarının süreceğini müjdeleyen Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan Muğla’ya ve ilçeleri Ula’ya yapılan hizmetler için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür etti.

“Ülkemiz ve Muğlamız İçin Spora, Sporcuya Yatırımlarımız Devam Edecek”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da spora, sporcuya büyük önem verdiklerini, bugüne kadar 15 Milyon TL yatırımla 18 yeni spor tesisini Muğla’ya kazandırdıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da büyük bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi aile fertlerinin farklı istekleri, talepleri var. Yollardan, ulaşıma, tarımdan sağlığa, alt yapı ve içme suyundan çevreye Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamıza bugüne kadar 782 Milyon TL yatırım yaptık. 2018’de Muğlamıza 426 Milyon yatırım yapacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyemize devredilen borçların da 228 Milyon lirasını ödedik. Bugün açılışını yaptığımız tesisimizle sadece Ula ilçemize değil diğer ilçe ve mahallelerimize hizmet edecek, vatandaşlarımızı, gençlerimizi bir araya getirecek uluslararası standartlarda bir tesisi daha Muğlamıza kazandırıyoruz. Muğlamızda sporun ve sporcunun yanındayız. Bugüne kadar 18 yeni spor tesisi için 15 Milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca spor kulüplerimize 3 Milyon 445 Bin TL nakdi yardım, malzeme ve ulaşım desteği verdik. Geleceğimiz olan gençlerimizin birlikte spor yapması, ilimiz ve ülkemiz için başarılı, ahlaklı, zeki ve çevik sporcular yetişmesi için yatırımlarımız, hizmetlerimiz devam edecek.”