Muğla’nın Kuşlarına Büyükşehir Güvencesi

25.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, böcekçil kuşların yuva yapmasına imkân sağlayarak Çam ağaçlarına zarar veren Çam Kese böceğiyle mücadele etmek ve yuvasız kuşlara yuva temin etmek amacıyla sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarına 458 adet kuş yuvası astı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile yetişkin ve gelecek nesilin çevre koruma bilincinin oluşmasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından böcekçil kuşların yuva yapmasına imkân sağlamak, Çam ağaçlarına zarar veren Çam Kese böceğiyle mücadele etmek ve yuvasız kuşlara yuva temin etmek amacıyla sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarına 458 adet kuş yuvası asıldı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı’nın önerilerine göre hazırlanan 458 adet kuş yuvasını mezarlıklarda bulunan ağaçlara asan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yapılan çalışma ile mezarlık alanlarında ekosistem bozulmasının önüne geçerek biyolojik çeşitliliğin artmasını sağlıyor.

Ayrıca mezarlık alanlarına asılan kuş yuvaları ile birlikte bölgede bulunan Büyük Baştankara, Çam Baştankarası, Mavi Baştankara, Sığırcık, Dağ Serçesi, Anadolu Sıvacı Kuşu gibi kuşların popülasyonu arttırılarak devamlılığının sağlanması amaçlanıyor.