Meclis Canlı

Muğla’nın Levhaları Yenileniyor


16.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, düşey işaretleme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla il genelindeki yön ve bilgi levhaları yenileniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı il genelinde yürüttüğü düşey işaretleme çalışmaları kapsamında, kent giriş/çıkışlarında, kavşaklarda ve meskun mahallerde yön, mesafe bilgilerini yansıtan deformasyona uğramış, eski tip yön, bilgi ve meskun mahal levhalarını yenileyerek araç sürücülerini güvenli bir trafik akışı içerisinde gidecekleri yönde bilgilendirme amacıyla standartlara uygun yeni tip modern levhalarının montajını yapıyor.

Konu hakkında bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa “Yayaların ve sürücülerin güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için taşıt yollarının düzenini sağlayan trafik işaretleme çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan ilimiz özellikle yaz aylarında nüfus ve araç yoğunluğunun artması nedeniyle trafik güvenliği için başlattığımız çalışmalara meskun mahal ve yönlendirme levhalarını da ekledik. Zamanla eskimiş veya kaybolmuş levhalarımızı gece görüşünü maksimum düzeyde sağlayan yeni tip modern levhalarla değiştiriyoruz. Böylelikle araç sürücülerini gidecekleri yönde bilgilendirerek daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını tamamlamalarını amaçlıyoruz.” İfadelerini kullandı.