Meclis Canlı

Muğla’nın Ulaşımı Ankara’da Anlatıldı


24.11.2017

Muğla’da ulaşımda dönüşüm, takipli öğrenci servisleri, toplu taşıma araçlarında filo sistemi gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yenilikler 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda anlatıldı.

Trafik ve trafik güvenliğine dair tüm konuların ele alındığı Türkiye’nin en büyük etkinliği olan 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu 16 – 18 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirildi. Trafik güvenliği teknolojileri, altyapı, trafik yönetimi, akıllı hareketlilik, emniyetli sürüş, tehlikeli madde taşımacılığı, trafik ve insan, trafik ve park teknolojileri gibi konuların konuşulduğu sempozyumda Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer aldı.

Sempozyumda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan toplu taşıma araçlarının 24 saat online olarak denetlendiği filo takip sistemi,  Türkiye’de ilk defa büyük ölçekli olarak Muğla iline uygulanan ve İçişleri Bakanlığınca diğer illerde de yapılmasına yönelik olarak mevzuata alınan öğrenci servis araçları takip sistemi ve ilçelerde yapılan geniş kaldırım alanlarına sahip, bisiklet yolu, park cepleri gibi tüm nitelikleri barındıran projeli yolların şehir hayatına ve şehir içi trafikte yayalara getirdiği olumlu etkileri anlatıldı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Başlattığımız Ulaşımda Dönüşüm projesi yüzde 93 seviyelerine ulaştı. Dönüşüme katılarak halk otobüsü niteliği kazanan ve yenilenen taşıma araçlarına entegre edilen kamera ve takip sistemleri ile araçlar online olarak takip ediliyor. Böylece ulaşımda toplu taşımaya olan güven endeksini arttırarak ekonomik anlamda da fayda getirmeye çalışıyoruz. Öğrenci servis araçlarında 3 yıldır uygulanan takip sistemi ile velilerimiz servisleri takip edebiliyor, aynı zamanda bu sistemle taşımacı esnafta da otokontrol sistemi yaratılarak öğrenciler güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlıyor. Bizim 3 yıldır uyguladığımız sistemin ülke genelinde örnek alınması ve uygulanmasının bizim adımıza gurur verici bir durum” dedi.

Başkan Dr. Osman Gürün ayrıca yapılan yol projelerinde yaya, bisiklet gibi motorlu taşıt dışı unsurlara önem verilmesinin de meyvelerinin alındığını belirterek yoğun emeklerle hazırlanan ve kentin taşıta değil kentliye ait olduğunu hissettirecek projelerin ülke genelinde beğeni kazanarak örnek teşkil edecek şekilde sunumlara konu olmasının da ayrıca onur verici olduğunu dile getirdi.