Meclis Canlı

Muğla’ya Yeni Otobüsler


11.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı otobüs filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı mevcut otobüs filosunu yenilemek ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni otobüs hatları açmak için 72 adet sipariş ettiği toplu taşıma araçlarının 48 adedini teslim aldı. Yeni alınan araç filosunda 21 adet engelli rampalı 103 yolcu kapasiteli belediye otobüsü, 24 adet uzun mesafeli hatlarda kullanılacak 29 yolcu kapasiteli otobüs bunun yanında 4 adet şehirlerarası ve 23 adet şehir içi taşımaya uygun belediye otobüsleri yer alıyor.

Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa alınan araçların 48 tanesinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına teslim edildiğini, kalan araçlarında en kısa zamanda teslim alınacağını belirtti. Alper Kolukısa; “Alınan araçların Türk malı olmasının gurur verici özelliğinin yanı sıra dünyanın birçok ülkesine de ihraç edilen Avrupa standartlarında kalite ve güvenlik sertifikalarına sahip olup Avrupada 23 ülkede de kullanılmakta. Aldığımız yeni toplu taşıma araçlarıyla mevcut araç filomuzu 184’e çıkardık. Vatandaşlarımıza daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım hizmeti vermeye devam edeceğiz. “ dedi.                                

Teslim alınan 48 tane yeni toplu taşıma aracının tanıtımı Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo- Kültürel alanında yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tanıtımda yaptığı konuşmada; “Mart ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi olarak görevdeyiz ve verilen hizmetleri aksatmadan mevcut sistemi revize edip Muğlalı vatandaşlarımıza daha çağdaş hizmet vermek için çalışıyoruz. Ulaşım ağında da aldığımız 72 yeni toplu taşıma araçlarıyla vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz. Büyükşehir ulaşım sistemini kuruyoruz burada hiçbir şoför esnafımızın ekmek kapısını kapatmak gibi bir niyetimiz yok. Amacımız belediye ve şoför esnafımızın birlikte çalışarak kamu hizmeti olan ulaşım sisteminde vatandaşlarımızın daha rahat ve ekonomik seyahat etmelerini sağlamak. Yeni aldığımız toplu taşıma araçlarında emeği geçen Meclis Üyelerimize, Ulaşım Dairesi Başkanlığımız ve diğer Başkanlıklarımıza teşekkür ederim. “ dedi.

Yeni alınan toplu taşıma araçlarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün ve tanıtıma katılan vatandaşlar Muğla da şehir turu attı.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yeni alınan otobüsler ilk olarak Fethiye’de seferlere başladı. Otobüsler Fethiye’de Sahil-Çalış, Çalış, Karagedik, Sahil-Karagedik, Çatalarık, Patlangıç, Taşyaka, Hastane-Zincirlikavak, Taşyaka-Hastane-Değirmenbaşı hatlarında çalışmaya başladı.