Meclis Canlı

MUSKİ’nin Yeni Hizmet Binası’nın Temeli Atıldı


17.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MUSKİ’nin yeni hizmet binasının temel atma töreninde, Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak 2014-2015 yılında 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptıklarını, 2016 yılında ise öngördükleri yatırımın 410 Milyon 218 Bin TL olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde yatırımlarını ve projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü hizmet binasının temeli Menteşe ilçesindeki Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen törenle atıldı.



4 Bin 946 metrekare alan üzerine yapılan ve yaklaşık 180 personelin istihdam edileceği Hizmet Binası’nın temel atma törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğlaspor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile MUSKİ Daire Başkanları, Menteşe İlçesi muhtarları ve vatandaşlar katıldı.



Toplam Maliyet 4 Milyon 188 Bin TL

Temel atma töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, MUSKİ Genel Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın toplam maliyetinin 4 Milyon 188 Bin TL olduğunu söyledi. Temeli atılacak olan yeni Hizmet Binası’nın Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın önemli projeleri arasında yer aldığını vurgulayan Kılıç,

“Binamızın 4 Bin 946 metrekare oturum alanı olacak ve yaklaşık 180 kişiye hizmet sunacak.2016 yılında Muğla ilimizde, 965 kilometre sıcak asfalt ve sati kaplama ile 376 bin metrekare ilçe yollarımızı ve bulvarlarımızı kentsel düzenleme projesi kapsamında düzenleyeceğiz. Ayrıca 1000 metrekare istinat duvarı, 2 adet köprü, 136 adet menfez ve 56 bin 200 metre çelik oto korkuluk yaparak yollarımızın daha güvenli hale gelmesini sağlayacağız” dedi.



MUSKİ 2016 Yılında 70 Milyon Liralık Yatırım Yapacak

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen temel atma töreninde, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Menteşe bölgesinde 11 noktada bulunan hizmet binalarının 10’unun kira olduğunu vurguladı. Ülgen, “Yeni hizmet binamız tamamlandıktan sonra 10 daire başkanlığımızı da bu binada toplayacağız. 2016 yılında MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün 70 milyon liraya yakın bir yatırım bütçesi var. Sadece bu bölgelerde bina yapımı için 120 milyon lira gibi bir rakam harcanması gerekiyordu. Sadece bina yaparak altyapı hizmeti sunmayacağımız için Büyükşehir Belediyemizin ilgili organları karar alıp bize bina üst yapı tahsisleri ile bu giderlerin yerine alt yapı yapılmasının yolu açıldı. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’nin aktardığı 50 Milyon TL ile yatırımları ve giderleri karşılar duruma geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e ve tüm çalışanlarına bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Bir arızadan dolayı MUSKİ personelinin sabaha kadar çalıştığını gördüm”

Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtiğini hatırlatan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilk günden bugüne bakıldığı zaman Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her çalışmayı sokaktaki her vatandaşın hissetmeye başladığını söyledi. Başkan Gümüş, “Büyükşehir Belediyemizin her daire başkanlığı çok iyi işler yapıyor. Bunlardan bir tanesi de MUSKİ Genel Müdürlüğü. Ben bir arızadan dolayı MUSKİ personelinin sabaha kadar uyumadan çalışıp o sorunu çözdüğünü gördüm. Ve sorunun çözüldüğünü görmek, vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek bizleri vatandaşlarımızdan daha çok mutlu ediyor. MUSKİ’nin yeni hizmet binasını tamamlanmasından sonra vatandaşlarımız da çok rahat edecek. Büyükşehir Belediyesine bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.



“2014-2015 yılında Muğla’ya Büyükşehir ve MUSKİ olarak 247 milyon 454 Bin TL yatırım yaptık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2016 yılının temel atmaların ve açılışların yapılacağı bir yıl olacağını belirterek, “Bildiğiniz üzere bundan kısa bir süre önce 2 nolu hizmet binamızın alanında ek binamızın temelini attık. Bugünde MUSKİ hizmet binamızın temelini atmak üzere buradayız. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu binanın yapılmasıyla birlikte MUSKİ bütün birimleriyle bir araya gelecek. Vatandaşlarımızın kapıdan girdiğinde başka bir binaya gitmesine gerek kalmadan işini burada çözüp buradan ayrılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran yatırımlarımıza hep birlikte şahit olmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak 2014-2015 yılında 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptık. 2016 yılında da öngördüğümüz yatırım 410 Milyon 218 Bin TL’dir. Bütün birimlerimizle birlikte Muğla’nın önemli sorunlarını çözecek yatırımlara hep birlikte imza atacağız. Temelini attığımız MUSKİ hizmet binamızın önemli hizmetler vermesi ve vatandaşlarımızı mutlu etmesi adına hayırlı olmasını diliyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’ya yakışan hizmetler için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.



“Muğla’da Büyük İşler Yapılıyor, Büyük Projeler Açıklanıyor”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2 yıl gibi kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük işlerin yapılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ve ekibini içtenlikle kutladığını söyledi. Demir,” Muğla bütün Türkiye’nin gelip yerleşmeye çalıştığı bir yer. Muğla haritaya bakınca küçük bir yer gibi görünüyor ancak Kocaeli ve İstanbul’u beraber toplasak onlardan daha fazla yüzölçüme sahip. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız 1000 kilometre yol yapacağız dedi. Çok büyük bir iş. Muğla’da büyük işler yapılıyor, büyük projeler açıklanıyor. Menteşe Belediyemiz Bilim Teknoloji ve Çocuk Parkı projesiyle İzmir SODEM’den ödül aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Mavi Deniz Temiz Kıyılar dalında ödül aldı. Böyle kısa sürede gerçekleştirilen bu projelerle ödül almalarından dolayı bölge milletvekili olarak kendilerini kutluyorum” dedi.



Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü yeni Hizmet Binasının temeli atıldı.