Meclis Canlı

MUTTAŞ Havaalanı Taşımacılığında 1 Milyon Yolcuyu Geçti


04.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ, kurulduğu günden bugüne kadar iki havaalanına sahip Muğla’da 1 Milyon 246 bin 079 yolcu taşıdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki görev, sorumluluk ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2014 Temmuz ayında başlattığı havaalanı taşımacılığında MUTTAŞ ile bugüne kadar 28 modern araçla Muğla’nın iki havaalanından 1 Milyon 246 bin 079 yolcu taşıdı.

 MUTTAŞ Kurban Bayramı tatilinde 23 bin 927 kişi taşıdı

Menteşe Otogar-Milas-Bodrum Havaalanı, Bodrum Otogar-Milas-Bodrum Havaalanı, Marmaris Otogar-Dalaman Havaalanı, Datça Otogar-Dalaman Havaalanı, Fethiye Otogar-Dalaman Havaalanı’na karşılıklı seferlerle hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ ayrıca 9 günlük bayram tatilinde 23 bin 927 yerli ve yabancı vatandaşa hizmet verdi.



“MUTTAŞ ile İki Havaalanımızdan Vatandaşlarımıza En İyi Hizmeti Vermek İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da vatandaşlardan gelen talepler ve iki havaalanındaki ihtiyaca göre başlattıkları havaalanı taşımacılığında 1 Milyon rakamını geçtiklerini, havaalanına düzenli seferler sayesinde vatandaşların uçakla seyahati daha çok tercih ettiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’mız birbirinden değerli, farklı özellikleri ve güzellikleri ile 13 güzide ilçeye sahip. Bu ilçelerimizi ziyarete, tatile gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, ulaşımlarını sağlamak bizlerin görevi. Özellikle bayram tatillerinde trafiğin yoğun olduğu zamanlarda vatandaşlarımızın havaalanı taşımacılığını seçmesi çok önemli. Örneğin Kurban Bayramı tatilinde MUTTAŞ kuruluşumuz 23 bin 927 yolcu taşıdı. Türkiye’de iki havaalanına sahip iki ilimiz var. Bunlardan biri İstanbul diğeri Muğla. Vatandaşlarımızdan gelen istek, talepler doğrultusunda 2014 yılında başlattığımız havaalanı taşımacılığından sonra uçakla seyahat eden yolcu sayısında da büyük bir artış var. Bu taleplere karşılık vermek için artan yolcu sayısına göre araç sayımızı arttırıyor, yeni güzergahlarda vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz.” dedi.