Meclis Canlı

MUTTAŞ ve ÖTTA Muğla nüfusunun 100 katı yolcu taşıdı


15.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı, MUTTAŞ ve Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTTA) “Ulaşımda Dönüşüm” projesi sonrası bu güne kadar il genelinde 100 Milyon 85 Bin 610 yolcu taşıdı.

Büyükşehir yasası gereği hizmet bütünlüğünü sağlamak amacıyla 2015 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Ulaşımda Dönüşüm” projesi ile vatandaşlara konforlu hizmet sunan MUTTAŞ VE ÖTTA, vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada göre, il genelinde MUTTAŞ ve ÖTTA, bu güne kadar 100 Milyon 85 Bin 610 yolcu taşıdığı belirtildi. Yapılan açıklamada, il genelinde yaklaşık 175 bin yolcu taşındığına dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, açıklamada şu sözlere yer verdi;

“İl genelinde toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Belediyemize bağlı MUTTAŞ ve denetimini yaptığımız ÖTTA, il genelinde bu güne kadar 100 Milyon 85 Bin 610 yolcu taşıdı. Vatandaşların güvenini kazanan ve 13 ilçede 286 hatta ulaşım hizmeti veren MUTTAŞ ve ÖTTAŞ, il genelinde günde ortalama 175 bin yolcu taşıyor.”

Ulaşımda Dönüşüm projesi ile engelli vatandaşların daha kolay hizmet alabildiklerini vurgulandığı açıklamada, “Sosyal belediyecilik anlamında belediyemize düşen görevlerimizi yerine getiriyoruz. Yollarımız da engelli vatandaşlarımız için rampalı kaldırımlar yaparken bu duyarlılığımızı araçlarımızda şoför arkadaşlarımız ile gösteriyoruz. Engelli erişimine uygun yeni nesil araçlar ile 2 Milyon 100 Bin engelli vatandaşımıza ücretsiz olarak ulaşım hizmeti sağlandı.  4736 sayılı Kanun kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından belirlenen, 65 yaş üstü vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları,  gaziler, engelliler vb. ücretsiz seyahat hakkı bulunan yaklaşık 13 milyon yolcuya ücretsiz olarak toplu taşıma hizmeti verildi” sözlerine yer verildi.