Meclis Canlı

Öğrenci Servisleri Takip Ediliyor


21.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenci servis takip sistemi bu yılda devam ediyor.

 

Muğla ilinde faaliyet gösteren Özel Öğrenci Servis Araçlarına Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) sistemine entegre olmasının sağlanması ve öğrencilerin daha güvenli ortamlarda seyahat edebilmeleri için başlatılan öğrenci takip sistemi velilerden yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen proje Muğla ilinde bir ilk. Sisteme dahil olmak isteyen veliler www.mugla.bel.tr adresine girerek Öğrenci Servis Takip Talep formu doldurarak şifre ve kullanıcı adına erişebiliyorlar.  Velilerin, mesaj ya da mail yoluyla bilgilendirildiği sistemde, öğrenci servisinin eve gelişinden iki dakika önce sistem veliyi bilgilendiriyor ve bu şekilde de özellikle kış günleri öğrencilerin sokakta servis beklemesi sona eriyor. Ayrıca, servis aracı okula ulaştığında, okuldan çıktığında ve eve yaklaştığında da veliye mail yada mesaj yoluyla bilgi veriliyor. Kamera bulunan öğrenci servislerinde ise veliler öğrencileri online izleyebiliyor.

Öğrenci Takip Sistemi Hakkında Veliler Bilgilendiriliyor

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen öğrenci takip sistemi hizmeti ile ilgili hazırlanan broşür ve kitapçıklar tüm ilçelerde velilere dağıtılıyor.