Meclis Canlı

Öğrenciler, Büyükşehir’in Geçici Hayvan Bakımevini Ziyaret Etti


04.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Menteşe İlçesinde hizmet veren Geçici Hayvan Bakımevini üniversite öğrencileri ziyaret etti.



Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi üyesi öğrencileri, Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret ederek bakımevinde yürütülen rutin işlerde personele yardım etti. Öğrenciler, kulübe bakımı, köpeklerin taranması ve genel temizlik konularında bakımevi personeli ile iş birliği içinde çalışarak sahipsiz hayvanların refahı konusunda katkı sağladılar.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine gelen genç hayvan severler, barınak personelinin kendilerine çok yardımcı olduklarını ve bakımevindeki çalışmalara katılarak kendilerini çok mutlu hissettiklerini belirttiler. Öğrenciler, bakımevinde bulundukları süre içerisinde yaptıkları gözlemde, her yerin düzenli ve temiz olduğunu, Büyükşehir’in Geçici Hayvan Bakımevinin daha önce gördükleri bakımevleri arasında yapılan çalışmalar ve işleyiş bakımından ilk sıralarda yer aldığını, hayvanlarla bire bir ilgilenildiğini ve hayvanların doğal gezinim alanlarında rahatça dolaşabilmesinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardıklarını söylediler.