Meclis Canlı

Öğrencilerin Güvenliği İçin Servisler Takipte


07.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenci servis takip sistemi yeni dönemde de kullanılacak.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 9 Eylül 2015 Tarih ve 2015/5-140 sayılı kararı doğrultusunda Muğla’da faaliyet gösteren Özel Öğrenci Servis araçlarının Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) Sistemine entegre edilmesi sağlanmıştı. Alınan bu karar sonrasında uygulamaya geçilen proje ile öğrencilerin daha güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören uygulamada veliler mesaj yada mail yoluyla bilgilendiriliyor. Servisin eve gelişinden iki dakika önce velilere sistem gerekli bilgiyi veriyor bu sayede özellikle kış aylarında sokakta servis beklemenin önüne geçiliyor. Ayrıca servisin okula ulaşması ve okuldan çıkmasının bilgileri de da yine aynı yollarla veriliyor. Kamera bulunan servisler de online olarak takip edilebiliyor.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada;

“Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenli şekilde seyahat etmeleri için başlattığımız proje ile vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz proje Muğla ilinde bir ilk. Sisteme dahil olmak isteyen velilerimiz www.mugla.bel.tr adresine girerek Öğrenci Servis Takip Talep formu doldurarak şifre ve kullanıcı adına erişebilirler.” İfadeleri yer aldı.